Login/Registracija

Dragan Kojić Keba BESAN KAO RIS, priprema TUŽBU

Folker Dragan Kojić Keba ne može da se smiri nakon što je gradonačelnik Pule otkazao koncert srpskih izvođača u tom gradu, a zatim isto uradio i gradonačelnik Osijeka. Pevač je besan ko ris što njih dvojica nameću svoju volju narodu, i ističe da takve osobe uopšte ne zaslužuju da budu gradonačelnici.

Naime, folker se uključio u jednu emisiju i, vidno besan, istakao da ne može jedan gradonačelnik sebi da daje za pravo i nameće svoju volju ostalim građanima. Keba je istakao i da, ako se dokaže da je sve to rekao o njima, može da očekuje tužbu.

– Cela ova situacije se zove kulturološki rasizam! Taj čovek je dao sebi za pravo da nameće svoju volju građanima Pule i okoline. Oko 4.000 ljudi je već kupilo karte za muzičare koje oni žele da vide, a neko njima nameće volju sa svojom ličnom ideologijom. Taj čovek je načinio veliki prekršaj. Ukoliko se dokaže da je rekao to što je rekao i da nas je onako nazvao, može da očekuje tužbu – započeo je pevač, pa nastavio:

– Meni je žao što do koncerta nije došlo, pre svega zbog publike. Doduše, i dalje nemam definitivnu informaciju da je koncert u Osijeku otkazan, a i da jeste, bože moj. Ja se ne mogu ni osiromašiti niti obogatiti za jedan dan.

Keba se osvrnuo i na izjave gradonačelnika Osijeka, koje aludiraju na to da će koncert zapravo biti otkazan i u tom gradu.

– Ako je on zabranio, onda se ne razlikuje ništa od svog kolege. Voleo bih da ostanem miran u celoj situaciji, zbog čega bih bio nemiran? Nikoga ne teram da voli moju muziku i smatram da se narodu ne može ništa zabraniti. Oni ne zaslužuju da budu gradonačelnici Pule i Osijeka – rekao je Keba u emisiji.

Podsetimo, gradonačelnik Pule je otkazao koncert koji je trebalo da se održi 25. marta, a na njemu je trebalo da pevaju Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović. Organizacija Hiljadarka je trebalo da pripremi ovaj koncert, te je već dogovorila zakup dvorane, ali ipak je gradonačelnik Pule odlučio da otkaže. Kada je gradonačelnik Osijeka čuo da će njegov grad biti zamenski za ovaj koncert, i on je isto uradio kao i njegov kolega i zabranio ovaj nastup.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić/Republika.rs