Login/Registracija

„Čuvaj Bože narod svoj“: Cakana rasplakala Srbiju pesmom kojom je prikazala stradanja ljudi na „Kosovu i Metohiji“ (VIDEO)

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana obradovala je publiku danas novom pesmom koja nosi simboličan naziv „Čuvaj Bože narod svoj“.

Svi dobro znaju da je Cakana već godinama posvećena čuvanju etno zvuka u pesmama i da posebnu pažnju pridaje snimanju i obradi starih pesama sa Kosova i Metohije, odnosno iz njenog rodnog kraja.

Nova pesma ima moderan aranžnam i muziku, ali je uspela da sačuva onaj dobar stari zvuk po kome je godnama poznata i koji njena publika voli i poštuje.

-Čuvaj bože ovaj narod svoj, jer na duši nosi ožiljak. Čuvaj jednu još lađu za spas dok iz srca pevam sa suzama Bože, pomiluj nas – glasi refren nove pesme.

U spotu koji prati novu Cakaninu pesmu prikazana su sva stradanja našeg naroda na prostoru Kosmeta, a posebno su emotivne i upečatljive su slike rušenja manastira i crkava koje su se dešavale tokom godina.

Publika je saglasna da je pevačica pogodila ukus publike, a tome svedoče komentari ispod spota na muzičkoj platformi Jutjub.

-„Prelepo“, „Pesma pogađa u dušu“, „Svaka čast Cakana“, „Tako se čuva tradicija“ – samo su neke od reakcija na pesmu.

U videu pogledajte spos i poslušajte novu pesmu Dragice Raosavljević Cakane „Čuvaj Bože narod svoj“.

Foto: youtube,
Autor: A.Milinković