Login/Registracija

Ko je nasledio poznate roditelje, a ko beži od javnosti? Otkrivamo čime se bave deca sa estrade (VIDEO)

Kao u relanom svetu, tako i na estradi, brojna deca poznatih roditelja krenula su njihovim profesionalnim putem u želji da dostignu makar delić njihovog uspeha. I dok je pojedinima to pošlo za rukom toliko da su nadmašili svoje roditelje, drugi su olako odustajali od muzike i posvetili se drugim zanimanjima. 

Grand vam otkriva vam čime se danas bave deca poznatih.

Ćerka folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović krenula je majčnim putem. Anastasija Ražnatović objavila je nekoliko pop pesama koje su ubrzo postali hitovi i postale neizbežan repertoar svake kafane. Pevačica je svoju prvu pesmu „Savršen par“ objavila je 2018. godine, a sa njom je postigla veliki uspeh. Nakon toga nastavila je da snima pesme i stekla svoju publiku koja je obožava.

Ćerka Mileta Kitića i Marte Savić, Elena, nasledila je raskošan talenat od svojih roditelja. Rođena je u Hanoveru, ima 25 godine i za razliku od roditelja koji izvode narodnu muziku, ona se opredelila za drugačiji muzički pravac i pronašla se u R’n’B i rep muzici gde je izgradila svoje ime.

Marija Šerifović potiče iz muzičke porodice, a talenat je nasledila od jedne od najpoznatijih pevačica narodne muzike Verice Šerifović. Marija je počela karijeru 2003. godine, kada je objavila svoj prvi album „Naj, najbolja“.

Od početka se na našoj sceni isticala svojim neverovatnim vokalnim mogućnostima, koje su joj donele uspešnu karijeru i danas se može pohvaliti da je najbolji ženski vokal u regionu čije numere malo ko može da iznese kao što ona to radi.

Ćerka legendarnog Šabana Šaulića, Ilda, osvojila je srca publike lepotom, nežnošću, ali i talentom koji je nasledila od pokojnog oca. I sam Šaban redovno je isticao to koliko je ponosan na Ildu, te da je ona njegova mezimica.

Nije iznenađenje ni to što je ćerka Goce Božinovske i kompozitora Radeta Vučkovića takođe pevačica, s obzirom na to da su joj roditelji muzičari. Za razliku od druge dece pevača, koje uglavnom na scenu stupaju objavom singlova, Jelena je na estradu kročila 2010. godine takmičeći se u „Zvezdama Granda“.

Još jedna ćerka poznatog roditelja koja se takmičila u „Zvezdama Granda“ je Aleksandra Stojković Džidža, čiji je otac čuveni harmonikaš i kompozitor Dragan Stojković Bosanac. Mada nije bio najsrećniji njenim izborom profesije, lično je žirirao u sezoni u kojoj se ona takmičila.

Nikola Rokvić je pošao očevim stopama, a dokazao je da iver ne pada daleko od klade. Svoj neverovatan glas i talenat je nasledio od pokojnog pevača narodne muzike Marinka Rokvića.

Po ugledu na svog oca, Nikola je na početku karijere pevao narodne pesme, a nakon toga se odlučio za malo moderniji pop pravac. Njegov brat Marko nije postigao uspeh kao Nikola, mada je i njegov talenat neosporan.

Stefan Živojinović, stariji sin Lepe Brene i Bobe Živojinovića, je pre dve godine odustao od pevanja, iako ima raskošan talenat.

Iako je batalio muziku, Stefan je tokom svoje kratke karijere objavio pet pesama, od kojih je jedna bila naslovna numera druge sezone serije „Ubice mog oca“ .Živojinović se u maju 2020. godine oglasio saopštenjem u kome je obavestio publiku da se povlači iz javnog života i pevanja.

Luna Đogani je od samog rođenja bila poznato lice zahvaljujući majci Anabeli i ocu Gagiju. Kada je ušla u „Zadrugu 1“ nadmašila je popularnost svojih roditelja.

Po izlasku iz Bele kuće u Šimanovcima, okušala se kao preduzetnica, otvorivši butik koji nije zaživeo. Nastavila je da gradi karijeru kao rijaliti zvezda, pobedivši u „Zadruzi 2“, nakon čega se oprobala u muzičkim vodama, u čemu se nije proslavila, zbog čega je svoj život izložila gledaocima, ušavšu ponovo u rijaliti.

Ksenija Knežević nekadašnja članica grupe „Hurricane“ je ćerka poznatog pevača Nenada Kneževića Kneza, koji je uvek tu da joj da savete. I Kebina ćerka, Nataša Kojić, krenula je očevim stopama, pa se čak pojavila i na Beoviziji i imala je sve šanse da postane jedna od uspešnijih domaćih pevačica. Ipak, ona je za sada odustala od pevačke karijere i posvetila se radu u studiju u Americi.

Ćerka Saše Popovića i Suzane Jovanović, Aleksandra Popović nikada se javno ne eksponira. Nju svet šou-biza i estrade kao takve ne zanima, već se više interesuje za posao iza kamere. Iako je njen otac jedan od najmoćnijih ljudi na srpskoj javnoj sceni, koji je od mnogih današnjih pevača napravio zvezde, izgleda da Aleksandra ne želi da koristi privilegije koje bi on mogao da joj pruži, već sama krči svoj put.

Čime se bave deca ostalih poznatih ličnosti, saznajte u videu.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić/Ž. Krstić