Login/Registracija

Žiku Jakšića pogodila životna priča takmičara, pa progovorio o sinovima i bivšoj supruzi: „Volim vas najviše na svetu“

Takmičar u prvoj epizodi ovogodišnje sezone šoua „Nikad nije kasno“, Zlatko Vidović Zlaja (60) iz Viteza želeo je da bude pilot, ali se posle neuspešnog treniranja fudbala ipak bavio folklorom. Imao je bend i radio desetak godina, uglavom svadbe, a posle se u Nemačkoj okrenuo majstorkim poslovima.

Izašavši na scenu veterana i pozdravljen aplauzom, on je otkrio da je pola iz Zenice, a pola iz Viteza.

-Bravo Zlatko, ali zaboravio si da pomeneš da si živeo u Minhenu od ’91. – podsetio je Žika Jakšić takmičara.

Takmičar je otkrio da je i u Minhenu svirao u restoranu „Evropa“ kod izvesnog Hasima, a Žika se takođe prisetio svog perioda kada je živeo u Nemčkoj, a onda upitao Harisa Džinovićakoji je večeras u žiriju da nije pevao i on u tom lokalu.

-Kako da nisam, ja sam u „Evropi“ pevao pre Hasima. Gazda se zvao Selami, a restoran se u to vreme zvao „Vardar“. Ali je bio na drugo mestu – rekao je Haris.

Žika je pažljivo pratio ovaj razgovor o lokalima za svirku u vreme devedestih, pa je otkrio zbog čega je i on sam bio u Nemačkoj.

-U to vreme sam ja već bio gore. Otišao sam 1989. godine, ali ne zbog rata. Ja sam otišao zbog ljubavi – rekao je Žika a mnogi su uzdahnuli i pozdravili Žikinu iskrenost aplauzom.

Žika je potom detaljno opisao razlog svoje migracije u Bavarsku.

-Otišao sam zbog ljubavi. Bio sam razočaran u jednu devojku i onda sam rekao sebi kako moram da promenim sredinu. I otišao sam za Nemačku. Doček Nove 1990. godine sam već svirao u Nemačkoj. I onda sam posle upoznao novu ljubav, moju prvu suprugu– rekao je Žika.

-Pozdravljam moju Snežanu koja mi je izrodila sina Andriju koji sad ima 31, 32 godine, i ona mu je dala sve te divne osobine o kojima ja stalno pričam, sva ta moralna načela. Sine, volim te najviše na svetu, a tebe Sneška poštujem do kraja života. Svaka ti čast – rekao je Žika i uputio aplauz bivšoj supruzi putem malih ekrana.

Ove reči dirnule su i samog Zlatka koji je rešio da obraduje domaćina šoua.

-Obećavam da ću Žiki pokloniti ovu plavu leptir mašnu kada se završi emisija – rekao je Zlatko, a Žika je oduševljeno prokomentarisao:

-Slaže mi se uz ovaj američki sako – ponosno je pokazao Žika svoj stajling, i osvrnuo se na svoje porodične odnose:

-Pomenuo sam svog prvog sina, ali i drugog da pozdravim. Dušane, voli te tvoj tata – naglasio je Žika i predstavio Zlatkovu ćerku Jelenu koja je ekonomista i ugostitelj ali se bavi solo pevanjem, ali i zeta Ivana Nakića koji su došli kao podrška takmičaru.

Posebno je Žiku oduševilo što je takmičarev zet tu, a i on je potvrdio da nije došao pod prisilom.

Prdsednika žirija Sašu Miloševića Mareta zanimalo je kako takmičara služi glas večeras i naglasio je da očekuje vitešku borbu, na šta je Zlatko otkrio šta će izvesti večeras:

-Prvo sammisio da otpevam neku sevdalinku.Da sam znao da će biti HAris Džinović u žiriju otpevao bih „Đul zulejha“ bolje nego on, ali nisam to izabrao – rekao je takmičar, a svi su značajno uz osmehe pogledali u njega.

Na kraju je takmičar izveo pesmu od Tome Zdravkovića „Kafana je moja istina“ osvojivši zaslužene aplauze.

-Ja bih baš volela da idem u kafanu i da slušam vas celo veče. Ovo je bilo sjajno – poručila je takmičaru članica žirija Ljubica Vranješ.

Sledeći je svoje mišljene o Zlatkovom nastupu dao Haris Džinović.

-Ovo je tačno otpevano, i na originalan način, kako Zlatko to verovatno i radi, što je opet jako dobro. Prema tome nemam šta da kažem– rekao je Haris.

Poslednji je svoj sud dao predsednik žirija „Nikad nije kasno“.

-Meni se učinilo da je, kako je pesma odmicala, Zlatko počeo i da uživa – rekao je Mare, na šta je Zlatko odgovorio da je bilo malo treme.

-Popiješ malo konjaka, k’o Čola – ubacio se Haris.

Mare je prokomentarisao tu ideju.

-Moj dobar prijatelj kaže kada je reč o piću: „hoćeš li da popiješ jedan raspolož?“ JOš uvek se drži zakletve, gospodin Žika – rekao je Mare i dodao da je bilo uživanje pratiti Zlatkov nastup.

BONUS VIDEO: Nikad nije kasno – Bekstejdž – Emisija 01

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić