Žika Jakšić želeo da ima drugu ulogu u emisiji „Nikad nije kasno“, jedna noć sve promenila: „Bio je ozbiljan okršaj“ (VIDEO)

Snimanje emisije „Nikad nije kasno“ ne može da prođe bez lavine emocija u studiju, ali i evociranja uspomena i priča koje često izazovu smeh, ali i suze.

U poslednjoj epizodi popularnog šoua Žika Jakšić i Dragana Katić prisetili su se svoj početaka, ali i dobro nasmejali žiri i publiku.

žika jakšić voditelj

-Dragana kada si ti prvi put izašla pred kamere?- zanimalo je Žiku, a Dragu je ovo pitanje na prvu loptu zbunilo.

-Znam da si tad imala pet godina, ali nema veze, kaži- našalio se Jakšić, nakon čega se voditeljka prisetila svoje prve televizijske uloge na koju je danas veoma ponosna.

-1986. godine, to je bila audicija televizije Beograd. Preponosna sam na taj deo svoje karijere, tu su bili Jovan Ristić, Dunja Lango, Dejan Petrović, Nikola Nešković koji je sad poznat i kao osnivač i urednik kviza „Slagalica“- prisetila se Dragana, a potom nastavila:

-Moj prvi televizijski projekat je bio „Leto na Adi“, to je tada bio najpopularniji zabavni program na prostorima bivše Jugoslavije. Tada sam prvi put rekla televizijsko ‘dobar dan’ i imala svoj prvi intervju sa Mokom Slavnićem- otkrila je i izazvala gromoglasan aplauz u studiju.

žika jakšić voditelj

Naravno, sve u studiju je zanimalo i kako je Žika Jakšić počeo da se bavi voditeljskim poslom, a njegova priča je sve iznenadila.

-Ja sam postao voditejl slučajno. Sećam se prve emisije „Nikad nije kasno“, bili su tu Mare, Željko Bebek i Vesna Zmijanac. Prvobitno sam sebi namenio ulogu žirija i taj dan su čak bile postavljene četiri stolice- počeo je da objašnjava Jakšić, a Mare je otkrio da Žika zapravo nije želeo da se pojavljuje pred kamerama.

-Žika nije hteo nikako da se pojavljuje, pa je tu onda bio ozbiljan okršaj!- dobacio je predsednik žirija nakon čega je voditelj i autor emisije „Nikad nije kasno“ otkrio kako je došlo do preokreta.

-Onda sam baš tu noć doneo odluku da sednem tamo i preuzmem drugu ulogu. Tako sam ja postao voditelj- dodao je Žika kroz smeh.

žika jakšić voditelj

BONUS VIDEO: Svi detalji 60. rođendana Žike Jakšića

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Z. K. Munja/F. Pavlović,
Autor: J. Jović