Žika Jakšić obnovio gradivo iz pčelarstava, usred emisije polemisao o trutovima: „Nije mi bilo jasno kako to funkcioniše“

ZIKA JAKSIC NNK SNIMANJE 28102022 FOTO MUNJA 23 ok

Pčelar Stevan Lazarević ove nedelje oduševio je žiri i publiku svojom izvedbom na velikoj sceni emisije „Nikad nije kasno“, a Žiku Jakšića ipak je inetresovalo da sazna neke stvari o pčelama koje su mu bile nejsane zbog čega je ušao u ozbiljno razjašnjavanje sa veteranom.

Naime, Jakšiča je zanimalo šta tačno rade trutovi i koja je njihova funkcija u košnici.

Oni imaju svoju funkciju. Matica je glavna, bez nje nema života. Trut oplodi maticu, ona polaže jaja– počeo je da priča Stevan, kada je Žika upitao koliko trutova ima brojčano u odnosu na pčele, pa ga je zbunio odgovori kako ih ima manje.

zika jaksic jaksa

Ima ih dosta manje, neki trutovi prožive svoj vek uzaludno-rekao je Lazarević, nakon čega je Žika sumirao nova saznanja.

stevan laz

Dakle trut ima funkciju da oplodi maticu, stvarno mi to nije bilo jasno kako funkcioniše. Znao sam da se kaže lenj kao trut. Malo me je zanimao taj izlet u biologiju, i zaključak je da je trut trut- rekao je autor emisije koji je sve nasmejao ovom digresijom.

Ukoliko ste propustili celu emisiju, pogledajte je u videu ispod:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Čumić