Velika životna ispovest Sabine Kaltak: „Vrištala sam, suza nije bilo“ (VIDEO)

Pobednica osme sezone takmičenja pevača veterana „Nikad nije kasno“ Sabina Kaltak u velikoj ispovesti za Grand otkrila je do sada nepoznate detalje iz života.

Na samom početku sumirala je utiske iz takmičenja, pa je ispričala kako su njene kolege na klinici reagovale kada se vratila sa statuom pobednika.

Sabina 2

-Kada sam se vratila u Švedsku, preuzela sam taj sistem, radilo se puno, tako da sam u pauzicama reflektirala, ali to još nije to. Ništa se još to nije sleglo, tek će da se slegne za ovih pet sedmica koliko sam na odmrou, ova euforija će tek da bukne kad dođem u Priboj i kada se sretnem sa dragim ljudima i prijateljima. Kolege kažu da je fenomenalno, ne mogu da veruju, oduševljeni su. Šefica me zove „Moj pevajući anđeo“, ponosni su i srećni zbog mene – počela je ona.

IMG 3721

Tokom deset meseci borbe u takmičenju Sabini su ćerke bile velika podrška, a ona kaže da su one više verovale u pobedu od nje.

-Moje ćerke su verovale u to puno više nego ja. One su me baš ojačavale, ja sam pričala želim da učestvujem samo, a one su govorile „Mama, ti ideš do kraja“. Uvek kažu da ja imam nešto u glasu što dodiruje i nekoga ko ne voli tu muziku da sluša. Govorile su mi da kako god da prođe, ponosne su na mene, sada su odušeljene i presrećne što sam ispunila svoj san i moju davnu želju, stala sam na scenu, narod me čuo, znaju da sam živa, nisam nestala sa planete ako sam otišla u Švedsku, pošto je tako bilo poslednjih dvadeset godina – dodaje ona.

Sabina Kaltak 2

Sabina se dva puta prijavila za emisiju, a pred našim kamerama se prisetila momenta kada je saznala da je prošla u takmičenje.

-Ja sam se dva puta prijavljivala, godinu pre nisam pozvana, verovatno zbog velikih priliva i zahteva, ima sigurno tu neki način na koji se vrši selekcija, ide se redom. Tako je moj red došao prošle godne, ja sam želela samo da mi se pruži prilika, a ond se ja dajem sto posto i još jače. Ja volim da pevam i ne znam koliko sam puta ovo rekla, ali to je duša moje duše, pevam kad mi je teško i kad mi je lepo – priča ona i priseća se momenta kada je pozvao producent emisije:

-Sećam se kao juče da je bilo, sedela sam sa mamom u Priboju i pile smo kafu na terasi. Spremala sam se da idem na more sa koleginicama. Zvoni mi telefon, kaže meni čovek „Dobar dan i eto dođe vreme, samo da znate nismo vas zaboravili“, a ja kažem je l’ to Žika. Pitao me za broj na koji može da me pozove, mama se još više zbunila, zaboravila je broj telefona. Bila sam presrećna, on je nas odmah upozorio da samo na intervju dolaziš, ali sam ja to shvatila da je to jedan korak više. Suza nije bilo, ali sam bila presrećna, vrištala sam po kući.

NNK SNIMANJE 09052023 FOTO MUNJA 1

Kako je pre dvadeset godina naglo prekinula svoju karijeru koja je tek počela, Sabina kaže da se ne kaje zbog te odluke, ali da sa druge strane postoji žal za propuštenim prilikama.

-Ne može čovek povući neku takvu liniju i reći. Ja imam divne ćerke i ne bi ih dala ni za šta na svetu, one su radost mog života, a pesma je isto deo mene. Kajem se samo što pesmi nisam našla mesto u mom životu, sve je to možda moglo da su bila neka bolja vremna, malo žalim što sam pesmu stavila na stranu. Od pesme je bilo samo kada perem sudove pevam. Mislim da bi mogla sve da postignem i da je bilo pesme, od moje dece sam uvek imala podršku, e sada kada si u nečemu očekuješ podršku i sa nekih drugih strana gde je možda nisi imao, i onda prioritete staviš na drugu stranu, jednostavno nije bilo priče o tome. Ne kajem se zbog toga, to je sve moralo u životu da zadesi da bi me dovelo ovde gde sam. Svako životno iskustvo ili čoveka sruši, ili ga digne, ja mislim da sam feniks žena koja se iz pepela diže, sve što me je strefilo, tako je moralo da bude. Ono što me je zaobišlo, znači da mi nije bilo ni suđeno– iskrena je pobednica.

Sabina Kaltak 3

Sabina sa kraj razgovora otkriva da li u njenom životu ima mesta za ljubav, ističe da joj je posebno drago što je tokom takmičenja fokus bio na njenom pevanju, a ne na privatnom životu.

-Emisija je bila u mom slučaju takmičarski deo, pevanje i meni je drago da sam izostavljena iz konkursa provodadžije i zahvalna sam Žiki na tome i svima koji su me poštedeli toga. To nije bio prioritet, ni populanost nije ta da se nađe i pronađe neko. Ja više cenim one koji se jave u tamnom dobu, kad nije bilo popularnosti, nego ove koji se javljaju eventualno sada. A da gori telefon, gori, da ih ima, ima, ali me to definitivno ne interesuje, puno mi je lepo ovako kako mi je. Ja neću reći nikada ne, ako bude, bude nije mi prioritet i ne dajem ne znam kakav značaj tome – zaključla je Sabina za Grand.

BONUS VIDEO – Sabina Kaltak u suzama nakon finala:

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.Milinković