Login/Registracija

TRAGIČNA ISPOVEST nekadašnje veteranke ledi krv u žilama: Ostala je bez cele porodice, a onda se digla kao feniks iz pepela: „TO SU BOLNA SEĆANJA“

Tokom osam sezona najemotivnijeg šoua u regionu „Nikad nije kasno“, imali smo prilike da čujemo neverovatne životne priče kandidata na koje nisu ostale imune ni pozante ličnosti koje se nisu suzdržavale od puštanja suza u emisiji zbog hrabrosti koju su mnogi od njih pokazali nakon brojnih životnih nedaća.

Jedna od priča koja je svojevremeno uzdramala gledoce, bila je i sudbina Ifete Dolgod iz Zenice koja je ganula priznanjem da ju je u 27. godini zadesila velika tragedija, u kojoj je ostala bez cele porodice.

Do 15. godine sam imala srećno detinjstvo i u našoj kući je uvek bila radost i muzika. A onda su moji brat i sestra stradali u saobraćajnoj nesreći – s knedlom u grlu prisetila se nekadašnja takmičarka.

Kaže da se tada sva tuga ovoga sveta sručila u njen dom, a da su joj brat i sestra najviše nedostajali tokom praznika dok je sa roditeljima najradosnije dane čekala u ogromom bolu i patnji.

To je bila velika tuga koju vam ne mogu ni objasniti, ni opisati, a najteže je bilo gledati roditelje kako pate za svojom decom. Iskreno, plašila sam se da i njih ne izgubim, ali i to se brzo desilo. Otac mi je posle dve godine poginuo u ratu, a ubrzo sam ostala i bez majke pričla je Ifeta koja je kao devojčurak doživela da ostane bez ikog svog. 

To su za mene teška i bolna sećanja. Ja sam roditelje, brata i sestru urezala u srce i o njima više ne pričam. Ne bih mogla da živim od sećanja na te tragične događaje, samo lepih stvari se sećam – priznaje Ifeta i dodaje da je utehu našla tek kada se udala i dobila sina i ćerku koji su probudili novu radost u njenom životu.

Tokom takmičenja ostavrila je veliku želju kada je pevala u pratnji Aleksandra Sofronijevića, a najemotivnniji nastup bio je kada joj se na velikoj sceni pridružio njen sin koji je svirao haromoniku dok je ona izvodila numeru „Jutros mi je ruža procvetala“ da bi erupciju emocija izazvao njen suprug koji nije mogao da dočeka kraj nastupa i zagrili ih na sceni.

Iako nije stigla finala, uspela je da sjajnim izvođenjem sevdalinki ostavi jak pečat u takmičenju i postane miljenica publike. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: S. Čumić