„To je bila želja mojih roditelja“ Mare otkrio zbog čega je morao da napusti studije

SASA MILOSEVIC MARE NNK SNIMANJE 22092022 FOTO ELENA 4 ok

Proslavljeni kompozitor i omiljeni član žirija „Nikad nije kasno“ Saša Milošević Mare poznat je kao istaknuti umetnik, ali malo ko zna da je Mare studirao na Poljoprivrednom fakultetu i to po želji svojih roditelja.

Nakon što je odslužio vojni rok u Ljubljani, Saša se vratio u Beograd i upisao studije.

Studitao sam prehrambenu tehnologiju na Poljoprivrednom fakuleteu. To je bila želja mojih roditelja. Oni su naravno imali neke svoje ideje, imam ih i ja. Svaki roditelj ih ima, ali nije to bilo dobro za mene. Ni srednja škola u koju sam išao na Banovom brdu nikada me nije zanimala – objasnio je kompozitor.

ZIKA DRAGANA MARE NNK SNIMANJE 16092022 FOTO MUNJA 12 ok scaled

Iako je njegov poziv bio potpuno suprotan od onoga što su od njega očekivali roditelji, Maretova ljubav prema muzici ipak je bila jača od svega.

-Učio sam gomilu predmeta koji me nisu zanimali. Uvek sam briljirao kada su društveni predmeti bili u pitanju. Sve što je bilo pitanje hemije, matematike i fizike, nikada nisam imao afinitete da se bavim tim stvarima. Na kraju sam upisao fakultet koji obiluje time – rekao je on i dodao:

Hteo sam da studiram ekonomiju, ali moji su bili izrazito protiv. Posle sam upisao Višu poslovnu školu i završio je. Neke stvari su se promenile u našem životu, tata se jako razboleo i tada sam stvari uzeo u svoje ruke. U tridesetoj godini sam shvatio da ću se baviti izključivo muzikom i da je to moj put.

Foto: Printscreen,
Autor: I.Grk