Login/Registracija

„To je bila želja mojih roditelja“ Mare otkrio zbog čega je morao da napusti studije

Proslavljeni kompozitor i omiljeni član žirija „Nikad nije kasno“ Saša Milošević Mare poznat je kao istaknuti umetnik, ali malo ko zna da je Mare studirao na Poljoprivrednom fakultetu i to po želji svojih roditelja.

Nakon što je odslužio vojni rok u Ljubljani, Saša se vratio u Beograd i upisao studije.

Studitao sam prehrambenu tehnologiju na Poljoprivrednom fakuleteu. To je bila želja mojih roditelja. Oni su naravno imali neke svoje ideje, imam ih i ja. Svaki roditelj ih ima, ali nije to bilo dobro za mene. Ni srednja škola u koju sam išao na Banovom brdu nikada me nije zanimala – objasnio je kompozitor.

Iako je njegov poziv bio potpuno suprotan od onoga što su od njega očekivali roditelji, Maretova ljubav prema muzici ipak je bila jača od svega.

-Učio sam gomilu predmeta koji me nisu zanimali. Uvek sam briljirao kada su društveni predmeti bili u pitanju. Sve što je bilo pitanje hemije, matematike i fizike, nikada nisam imao afinitete da se bavim tim stvarima. Na kraju sam upisao fakultet koji obiluje time – rekao je on i dodao:

Hteo sam da studiram ekonomiju, ali moji su bili izrazito protiv. Posle sam upisao Višu poslovnu školu i završio je. Neke stvari su se promenile u našem životu, tata se jako razboleo i tada sam stvari uzeo u svoje ruke. U tridesetoj godini sam shvatio da ću se baviti izključivo muzikom i da je to moj put.

Foto: Printscreen,
Autor: I.Grk