Login/Registracija

Šou koji leči dušu: Oni će večeras birati najbolje (FOTO)

Dobrodošlicu u još jednu fenomenalnu epizodu emisije “Nikad nije kasno” ovog puta je pesmom poželela lepa voditeljka Dragana Katić. Za dobro raspoloženje večeras biće zadužen idejni tvorac serijala Saša Žika Jakšić i najbolji orkestar Aleksandra Ace Sofronijevića.

U žiriju su večeras pored premijera Saše Miloševića Mareta i Verica Šerifović kao i Jova Radovanović. Publici će se predstaviti sedam kandidata koji su došli na veliku Grandovu scenu da ostvare svoje snove.

Uskoro opširnije…

Publici se prvi predstavio operski pevač Zoran Daskalovski Caki koji ima 58 godina i dolazi iz Skoplja. On je žiriju ispričao da je kao mali svirao violinu i igrao fudbal. Zbog ljubavi prema ovom sportu postao je kasnije reprezentativac. Harizmatični Makedonac pokazao je i koliki je šoumen ali i da uvek peva iz duše.

On je odlučio da se u prvom krugu predstavi narodnom muzikom koja se peva u Italiji, odnosno numerom „O sole mio“. Verica Šerifović je pohvalila Zorana da je „opasan“ i da vlada scenom, a takmičar je priznao da bi mu imponovalo da bude sa ženom kao što je naša članica žirija i tako nasmejao publiku u studiju.

Potom je sa osmehom na veliku scenu izašla Vesna Kuprešak (48) iz Požarevca. Ona je u razgovoru sa članovima žirija otkrila da do sad nije izgradila karijeru zato što je bila stidljiva i nedovoljno uporna. Publiku je posebno oduševio Vesnin otac koji je ovom prilikom stihovima izjavio ljubav svojoj supruzi sa kojom je 50 godina u braku. Oduševljena publika potom je uživala u Vesninoj interpretaciji „Kunem ti se životom“ Vesne Zmijanac i odmah kupila žiri svojim moćnim vokalom. Mare je pohvalio Vesnu da zrelo peva i posavetovao je da više ne bude skromna.

Treći kandidat koji se predstavio večeras bio je Nedin Ćoraić (53) iz Švedske. Ljubitelj rok zvuka rođen je u Bosanskom Šamcu ali već nekoliko godina živi u inostranstvu. U podršci su bili njegovi prijatelji i članovi porodice iz Bosne i Hercegovine koji su bili ponosni što su zajedno sa njim na sceni „Nikad Nije Kasno“. Nedin je izvođenjem pesme „Dušo moja“ rasplakao Vericu Šerifović, a Mare je priznao da nikad nije čuo tako dobro izvođenje Kemalove pesme. Publika je stajaćim ovacijama pozdravila kandidata, a on je od uzbuđenja zaplakao.

Četvrti kandidat koji se predstavio publici bio je Milovan Kujundžić Mića koji dolazi iz Čačka. On je u pratnji orkestra Aleksandra Sofronijevića otpevao pesmu „Moravsko predvečerje“ koja po rečima Žike Jakšića spada u himnu Šumadije. Verica Šerifović je pohvalila Miću da je pesmu otpevao kao profesionalac, a Mare priznao da je sad još ponosniji što je šumadinac.

Na oduševljenje svih na sceni se pojavio Šefćet Hamidović Ringo. Pobednik prvog serijala pohvalio se da je nedavno održao veliki koncert sa svim prošlogodišnjim učesnicima. Poznati sevdalija je zapevao i deo svoje nove pesme koju će uskoro objaviti za “Grand produkciju”.

Posle Ringovog gostovanja publici se predstavila Eleonora Bukvić (45) iz Subotice. Ona se dugo godina bavila džez baletom, a pevanje je zavolela u školi. U podršci je bio njen suprug Vladislav pa je Eleonora izvođenje pesme „I love you baby“ posvetila upravo njemu. Verica Šerifović je bila oduševljena interpretacijom i poručila Eleonori da nastavi da peva ono što najviše voli, a to je upravo ovaj muzički žanr.

Na scenu je zatim praćen aplauzima izašao i Ranko Bujović (58) sa Cetinja. On se predstavio pesmom „Stranac u noći“ Masima Savića. Žiri je uživao tokom nastupa, a Mare i Verica su se zahvalili Žiki Jakšiću što im je dao najlepši posao na svetu.

Posle Ranka žiri je upoznao Jelenu Bakić (57) iz Vranjske banje kojoj je san da jednog dana izda svoj CD. Ova talentovana pevačica muziku je zavolela zahvaljujući svom ocu koji je džez bubnjar. Iako se pevanjem bavi preko 30 godina, Jelena je priznala da večeras ima tremu. Ona je oduševila sve izvođenjem vranjske pesme „Beše nekad Mitke i Koštana“.

Večerašnju emisiju možete pogledati ovde:

Tekst: A.Bakić