Login/Registracija

Šefik Ramčević doveo Šerifa Konjevića do suza: „Emocije su neke proradile u meni, ne mogu da pričam“

ipiccy image 6 1

Takmičar srca punog ljubavi Šefik Ramčević (67) pokrenuo je i večeras lavinu emocija u muzičkom takmičenju veterana „Nikad nije kasno“, a nastup je bio i posebno težak za samog pevača koji je nastupao prvi put nakon što mu je preminula supruga. Veteran je stegao zube, ali i otvorio svoje veliko srce. Prilikom izlaska na scenu započeo je obraćanje vrlo formalno, izgovorivši ime i prezime i dodavši:

-Za one koji me ne znaju dolazim iz jednog pitomog malog mesta, iz Posavine, iz Bosne i Hercegovine, iz Odžaka i imam 67 godina – rekao je Šefik.

0A0A7636

Na konstataciju predsednika žirija Saše Miloševića Mareta konstataciju da se takmičar predstavio geografski detaljno i veoma precizno, Šefik je odgovorio.

-Nije bilo problema, ali podaleko je Odžak, ali meni u ovim godinama nije baš jednostavno ali borim se sa ovom mlađarijom. Prelepo mi je, ne bih se niakda vratio kući iz Beograda – rekao je veteran i najavio da će izvesti pesmu Kemala MontenaSviraj mi o njoj“ iz 1975. godine.

-Moja generacija kad je ašikovala, kada se zabavljala – sumirao je Šefik atmosferu pesme koja nas očekuje i izveo ovu predivnu baladu, razneživši sve u studiju.

DRAGANA KATIC NNK SNIMANJE 29032023 FOTO MUNJA 40 ok

-Bravo Šefik, sa puno emocija kako je i Kemal umeo da piše i donese istu pesmu, a to i ovaj malo duži aplauz pokazuje – pohvalila je voditeljka Dragana Katić nastup takmičara.

Večerašnji član žirija, pevač Šerif Konjević je prvi prokomentarisao Šerifov nastup, obrativši pažnju na grad iz kojeg je takmičar.

-Odžak je grad koji imapuno uzičara i pevača. Šefiku moram reći da me je emotivno iznenadio. Iskreno, imaš i godina, ja sam malo mlađi od tebe, možda nekoliko meseci, ali tako si to otpevao sa dušom. Jednostavno emocije su neke proradile u meni. Ne znam. Ne znam ni kako uopšte mogu pričati – rekao je iz srca Konjević kome samo suze što nisu krenule i dodao:

DSC04565 2

-Moram ti priznati, kada sam te video ovde, pun si emocija. Ja to inače kod svih mojih kolega volim koji se bave ovim poslom. Nije sve u glasu, emocije su nešto što donosi svima nama. Želim ti puno sreće i zdravlja, i navratiću jer živiš tamo blizu Evrope – rekao je Šerif koji često putuje iz Bosne u Austriju.

I pevačicu Aleksandru Bursać koja je večeras u žiriju pogodile su emocije, što nije uopšte ni skrivala.

-Naježila sam se celu pesmu. Izazvali ste u meni emociju, bukvalno je malo falilo da zaplačem i svaka vam čast na tome. Peedivna vam je energija i želim vam puno sreće – rekla je Aleksandra.

Mare se našalio na račun članova žirija:

SASA MILOSEVIC MARE NNK SNIMANJE 29032023 FOTO MUNJA 4 ok 1

-Pa da su njih dvoje pustili suzu to bi verovatno bilo prvi put da je neko zaplakao ovde kod nas. Inače to redovno radimo ovde, i mislim da je to negde i smisao ove emisije – rekao je Mare i složio se sa obrazloženjem kolega iz žirija.

-Mislim da je Šerif lepo rekao tu emociju koju Šefik svaki put donese ovde na scenu i zaista opravdava ono što sada već očekujemo od njega, a to je da će svaki nastup biti uživancija. U svakom smislu, i umetnički i emotivno, u svakom drugom obliku – naglasio je Mare.

IMG 0169

Domaćin emisije Saša Jakšić Žika pozdravio je veterana i pitao ga je da li se umorio.

-Pa ne mogu reći da nisam, al’ guram – odgovorio je takmičar u svo stilu.

Žika nije želeo da remeti lepu emociju, jer se pripremala nova lepa emocija, a to je pesma koja je bila pred publikom u revijanom delu: „Nisi znala da te volim“ koju u originalu izvode Rale i Marija Čajić.

0A0A7648

-Nisi znala da te volim, oduvek si meni bila ono što su tebi drugi, ti ljubav svoju nisi krila, dani su mi bioi dugi… – počeo je da recituje Žika ovu čežnu za ljubavlju i najavio Saru Vidaković iz orkestra „Nikad nije kasno“ koja se pridružila takmičaru na sceni.

Sara i Šefik su maestralno izveli ovu pesmu, pruživši publici vrhunski emotivni doživljaj, za šta su bili nagrađeni burnim apaluzima.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić