Login/Registracija

Saša Milošević Mare slomljen zbog pevača: „Ne prođe skoro ni dan, a da ga se ne setim“

Šou „Nikad nije kasno“ iznedrio je mnoge pevačke veličine koji su u takmičenju ostavili veliki trag, a jedan od njih je i Milutin Sretenović Sreta koji je pre dve godine iznenada preminuo, i to nakon što je održao koncert u Makarskoj. Kako je pred Sretom bila blistava karijera u koju je najviše verovao Saša Milošević Mare, tako poznati kompozitor i producent ne krije tugu zbog njegovog preranog odlaska.

Upravo na njega Mare je danas evocirao uspomene i prisetio se jednog od sudbonosnih susreta.

-Ne prođe skoro ni jedan dan, a da se ne setim svog prijatelja i velikog umetnika Milutina Sretenovića Srete, koji je inače prvi učesnik prve sezone emisije“ Nikad nije kasno“. Vrlo brzo, pošto smo se upoznali, ponudio sam mu da otpeva pesmu „Kada volim“ koju sam radio za seriju „Komšije“…I dan danas je rado slušam i poželeo sam da je podelim sa Vama na „Free zone“ kanalu.Sreta- napisao je Mare u objavi na Fejsbuku, nakon čega su počeli da se nižu komentari da će zaista velika tuga što Sretenovića više nema.

Podsetimo, Milutin Sretenović preminuo je u 75. godini nakon što je održao koncert sa svojom grupom „Mostar Sevdah Reuniona“.

Popularnost je stekao učešćem u emisiji „Nikad nije kasno“ gde je sve osvojio neverovatnim glasovnim sposobnostima, ali i priznanjem da je dugo čekao svojih pet minuta.

Često je govorio da ga je takmičenje veterana izvuklo iz blata, a zahvaljujući šou Žike Jakšića uspeo je da stvari zavidnu saradnju sa inostranim tržištem i zajedno sa grupom “Mostar sevdah” snimi album za Zapad. 

Muzikalnost je nasledio od oca i stričeva, a pevanjem je počeo da se bavi već sa trinaest godina. Međutim, malo ko je znao da se Sreta dva puta borio sa smrću i da je njegova muka počela od samog rođenja.

-Pričaju da sam bio kost i koža, a imao sam samo dvadesetdva dana. Došao je lekar da me pregleda i video da skoro i ne dišem. Tada je rekao da bi bilo bolje da puste moju majku jer je pitanje sata kada ću da umrem. Lekar je molio da puste moju majku da me sahrani, komšije su napravile mali sanduk za mene, a majka je izvezla pokrov čekajući da umrem-prisetio se svojevremeno Sreta i dodao da je kasnije još jednom pobedio smrt.

-Majka je jedno jutro ustala i videla da ne dišem. Lekar joj je tada rekao da sam umro. Ponovo su mi napravili sanduk i spremali se da me sahrane. Ostavili su me u krevetu i dok je majka sedela pored mene i kukala, nije ni primetila da sam se okrenuo. Kada je videla, mislila je da je poludela. Brzo su otišli po doktora i konstatovali da sam živ, jer sam počeo da plačem. Tako su me dva puta sahranjivali- rekao je pre tri godine Milutinović za Avaz. 

NE PROPUSTITE I

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić