„Polako me napušta zdravlje, sve mi je to bilo strašno“ Veteran otkrio dirljiv razlog zbog koga nije uspeo da napravi muzičku karijeru (VIDEO)

OLIVER ROLAND 58 GOD. ZEMUN 1

Iako živi u Beogradu, veteran Oliver Roland sve do sada nije uspeo da skupi hrabrost i prijavi se u emisiju „Nikad nije kasno“. Takmičar je muziku zavoleo još kao dete, a pohađao je i muzičku školu.

Kao mali upisao sam muzičku školu, svirao sam harmoniku, a zatim sa šesnaest godina prešao na giratu. Sa četrnaest godina sam počeo da slušam rok i zbog toga sam se odlučio za taj instrument – objasnio je Roland.

oliver roland

Oliver je imao u planu da objavio i svoj album, ali su ga u tom poduhvatu sprečila ratnja dešavanja koja su našu zemlju zahvatila devedesetih godina prošlog veka.

Počeli su ratovi kod nas, odustao sam od te ideje jer su mnogi članovi benda u to vreme bili mobilisani. Bio sam šokiran svim tim dešavanjima, bilo mi je to sve strašno i izgubio sam volju. Jedno vreme sam potpuno prestao da se bavim muzikom, radio sam u jednoj firmi imao sam dobru platu – rekao je veteran i dodao:

Kada sam upoznao svoju suprugu Miru, zaljubio sam se do ušiju, posle su nam se rodila i deca. Tada je krenula i ona kriza, nije bilo para, plate su bile male i ja odlučio da sviram u kafani. Tako su krenule i svadbe i svirke. 2002. sam se priključio orkestu „Šajka“ na Skadarliji i već dvadeset godina smo zajedno.

Oliver nam je odtkrio da se u emisiju prijavio na nagovor svojih najbližih.

Ujak i ujna su me nagovarali da se prijavim. Nisam želeo tada, mislio sam da ću sam da napravim karijeru. Godine prolaze, mene zdravlje polako napušta, a glas mi je sve gori i gori. Želeo sam da iskoristim priliku jer sam uvek želeo da nastupim na jednoj ovako velikoj sceni – objasnio je veteran sa setom u glasu, a šta je još Oliver ispričao u intervjuu poslušajte u videu.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk/B.Stuparušić