Pevač živeo u džungli, radio kao šaman, a tek da čujete koji poznati muzičar mu je otac

srdjan stefanovic

Srđan Stefanović Srle (53) jedan je od originalnijih finalista „Nikad nije kasno“ i pevač sa neverovatnom energijom i životnom pričom koja je izazvala veliko interesovanje javnosti.

Impozantna biografija rokera iz Mladenovca, DJ-a i pevača koji je čak živeo i u džungli započela je u Mladenovcu 1970. godine, kada je i rođen.

Ko je Srđan Stefanović- DJ, šaman, roker?

SRDJAN STEFANOVIC 53 GOD. MLADENOVAC 1 2

Početkom rata je emigrirao u Mađarsku gde je upoznao ljubav svog života- Andreu, a nakon dve godine u stranoj zemlji, rešio je da se preseli u Kanadu i započne novi život.

„Živeo sam u džungli, to je ispiranje mozga“

Završio je Mašinsku školu, ali tvrdi da nikad nije voleo da uči, te je već sa 16 godina otišao od kuće jer nije bio prihvaćen i shvaćen.

– Počeo sam da radim kao DJ u jednoj piceriji kako bih zaradio za hleb. Onda mi se život vratio kada sam otišao u Amazon. Lutao sam po Amazonu pa su me spojili sa Aleksandrom Bilanovićem, a on me je uvekao u šamane. Znači džungla, ispiranje mozga. Ja sam imao 150 kila, sad imam nekih 98. A na Kubi sam bio dva mandata po 4 godine kordinator najvećeg kubanskog festivala. Lutao sam, obišao 58 zemalja, svašta sam video, ali ovo ovde ne bih menjao pa da se ne pomerim odavde- ispričao je Srle koji tvrdi da je najbolji život u Srbiji.

IMG 8536 1

Danas ima dva sina i unuke i u 53. godini shvatio je da je vreme da se posveti sebi i prijavi se za emisiju „Nikad nije kasno“.

-Ja sam uvek bežao od televizije, nekako mi je to bilo gubljenje vremena jer sam ja čovek od akcije. Volim šumu, pecanje, planinarenje i putovanja. Ja sam u stvari muzičar već 35 godina, s tim što se nikada nisam furao da budem neka faca i zvezda, zapravo sam prosvirao zbog plaže. Evo me sad tu sa vama. Svi su mi govorili, zadnje 3 ili 4 godine da treba da dođem u „Nikad nije kasno“, a ja nisam imao vremena da gledam televiziju. Međutim, kada sam pogledao, shvatio sam da je to velika produkcija, ljudi koji sjajno pevaju i samo sam rekao „što da ne“. Neka to bude moj povratak kući, u Srbiju, da nastavim tamo gde sam krenuo pre trideset godina. Studio je mesto gde ja pripadam- rekao je Srle kome ljubav prema muzici i neverovatan talenat koji poseduje teku genima.

Muzikalnost je nasledio od oca koji je bio osnivač grupe „Ambasadori“, međutim Srđanov put do mikrofona i scene bio je mnogo drugačiji.

Dugo mu je trebalo da se prijavi za takmičenje, a za Grand je otkrio i ko ga je nagovorio na to.

-Drugari su me naterali. Ja sam uradio baš momačku karijeru, ali ne u smislu da imam albume. Ali eto život me je naneo ovde, kod vas u studio. I baš sam gledao ovu vašu emisiju, ako išta ima da je internacionalno, da ima ljubavi i da smo svi jedno, nokat i meso, e to je „Nikad nije kasno“!- sa osmehom je istakao Srđan kom je svojevremeno Bora Đorđević promenio život.

IMG 9837

Anegdote sa legendom rok muzike i dan danas e rado seća.

-Ne mogu reći da sam prijatelj sa Ribljom Čorbom, ali radili smo neke turneje po Kanadi i Americi . Moja grupa se zove „Balkanski plagijat“ i svirali smo kao predgrupa. Jednom prilikom ja njemu kažem „Boro, ajde majke ti da jednu pesmu s tobom izađem i pevam. Ti si zvezda, otići ćeš u Srbiju, ja ostajem i bila bi mi velika čast da kad ti odeš mogu da kažem da sam pevao sa Borom“. I učinio je to, pevao sam njegovu pesmu „Zašto tebe da nosim na duši“, on je gledao i pitao me da mi peva prateće. Bio sam šokiran i srećan. Rekao sam u šali „Ma jok, ne možeš, stani tu“ i to mi je otvorilo jednu novu perspektivu i veliko zeleno svetlo dalje u Kanadi – ispričao je Stefanović za Grand.

Da mu danas u životu cvetaju ruže i da je prezadovoljan načinom na koji danas živi u Mladenovcu, posvedočio je i njegov sin

Dve godine sam već ovde i prvi put sam negde gde se ne osećam kao stranac. Uzeli smo kuću u Mladenovcu koju trenutno renoviramo i svaki boks sam ja dizao svojim rukama. I samo da vam kažem ovo meni nije otac, to je moj brat!-rekao je Srđanov sin tokom takmičenja.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić