Napisao najveće hitove koje svi pevate, a potom se otrovao: Kako je Muharem Hamzakadić pobedio sebe?

muharem hamzakadić biografija

Ko bi rekao da je kompozitoru najvećih estradnih hitova, Muharemu Hamzakadiću (53), poznatijem kao Haro, trebalo nekoliko godina da skupi hrabrost i donese odluku da se prijavi za šou „Nikad nije kasno“.

Kako je za Grand otkrio, prijatelji i članovi porodice godinama su ga nagovarali da pošalje prijavu za takmičenje.

-Još uvek sam aktivan muzički i autorski pa sam mislio da nema potrebe da se takmičim, ali sam shvatio da je emisija jako gledana i da je sve to veoma zanimljivo. Mislio sam da sam afirmisan pevač, oni su me prijavili, ali svakako da sam na dobitku kako god da se okrene priznao je Haro kome je muzika najveća ljubav od srednjoškolskih dana.

muharem hamzakadić biografija

Muharem Hamzakadić: „Napisao sam preko sto pesama“

Nekada momčić sa velikim snovima, a danas tonac i muzički urednik na RTV „Bugojno“, kompozitor i tekstopisac, nije ni sanjao o vrtoglavom uspehu koji je postigao.

-Kad sam bio mali pravio sam gitare, a onda mi je u šestom razredu brat kupio prvu gitaru, sećam se toga- prisetio se Muharem koji je napisao preko sto pesama poznatim muzičkim grupama i izvođačima među kojima su hitovi „Crvene javuke“, Hanke Paldum, Davora Badrova, Hakale i mnogih drugih.

Međutim, malo ko zna da je Muharem autor vanvremenskog hita „Ja baraba, sve joj džaba“.

-Prvi veliki uspeh u mojoj karijeri je počeo sa autorskim radom od Davora Badrova, od pesme koju verovatno svi znate „Ja baraba, sve joj džaba“, pa sam posle napisao „Jedina“, i tako je sve krenulo, počeli su svi da me zovuponosno je rekao u razgovoru za Grand.

muharem hamzakadić biografija

U svojoj trideset godina dugoj karijeri Haro je snimio nekoliko singlova i čak dva albuma, a kako kaže nakon šoua „Nikad nije kasno“ ne planira da stane.

-Pre nekih petnaest godina sam snimao i to je sve lepo krenulo, dobro se zavrtelo. Snimio sam dva pop- rok albuma, a onda, negde oko 1997. godine su zavladali narodnjaci i mi smo prestali sa radom. Međutim, malo manje sam počeo da mislim na sebe i da pišem sebi pesme- objasnio je Hamzakadić.

Naravno, ne bi sve bilo isto da nema bezrezervnu podršku svoje porodice, supruge i ćerke Edne koja se nedavno udala i preselila u Sarajevo, zbog čega je tokom takmičenja otpevao pesmu „Je l’ Sarajevo gde je nekad bilo“.

-Imam malu, ali jaku porodicu- često je govorio Haro kroz osmeh.

muharem hamzakadić biografija

I taman kad bi pomislili da Haro ima previše hobija i poslova, pevač nas je iznenadio i otkrio da je strastveni ljubitelj riboloca i prirode od kad zna za sebe.

Međutim, ta ljubav ga je jedom zamalo koštala života.

-Imao sam jednu specifičnu situaciju, nakon trideset godina bavljenja gljivama, sam se otrovao, ali na kraju se sve dobro završilo, što je bitno- ispričao je pevač.

muharem hamzakadić biografija

Jedan je od retkih zbog koga su članovi žirija i milionski gledaoci šoua ronili suze. Tokom učešća u devetoj sezoni takmičenja pokazao je da sa sobom nosi neverovatnu emociju, ali i da ume da dirne dušu svakoga.

Svih devet meseci, koliko takmičenje traje, Haro je dobijao samo komplimente i lepe reči od strane najvećih estradnih imena, a pobednica „Zvezda Granda“, Džejla Ramović poželela je da joj upravo on napiše jednu pesmu.

Muharem Hamzakadić: „Ovo je bitnije od svih nagrada koje sam dobio“

I što je najbitnije Haro se nikada nije pokajao što je poslušao savet prijatelja i prijavio se za šou „Nikad nije kasno“ u kome će se boriti za pobedu.

Koliko mu je takmičenje promenilo život, ni sam ne može da veruje o čemu je više puta govorio pred Grandovim kamerama.

Ja prosto ne mogu da verujem kakvi su komentari, znači bukvalno ne mogu proći kroz grad da me ljudi ne zaustave, ne čestitaju. Jako gledana emisija, nisam bio svestan zaista i puno toga sam napravio u muzici. Čak je neverovatno da ništa nije odjeknulo kao ovo, ovo je bitnije od svih nagrada koje sam dobio– poručio je pred finale.

muharem hamzakadić biografija

Podsetimo, veliko finale 9. sezone „Nikad nije kasno“ održaće se u nedelju, 23. juna, a šou možete pratiti na Prva TV Tv Vijesti, Tv Sitel, Nova BiH.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Z. K. Munja/F. Pavlović,
Autor: J. Jović