„Oni mene neće da shvate“ Šerif Konjević razočaran, savet neodoljivo podseća na izreku Vuka Karadžića: „Dikcija je čudo“ (VIDEO)

Pevač Šerif Konjević neprekidno jeu zenitu popularnosti, a pojedine njegove pesme mlađe kolege kao i učesnici muzičkih takmičenja često izvode. Šerif je u razgovoru za Grand otkrio da li u smeta što ga mnogi „prepevavaju“ a podelio je i tajni recept bitan zauspeh svakog pevača.

-Imam puno posla, ne mogu da se požalim, ali ja to doziram. Glas me suži nikad bolje, što znaju svi koji dođu na moj koncert ili na privatne zabave na kojima pevam. Sve funkcioniše kako treba i radim onoliko koliko smatram da meni i mojim fanovima treba – rekao je Šerif.

SERIF KONJEVIC NNK SNIMANJE 29032023 FOTO MUNJA 22 ok

Za pevača bi se mogla upotrebiti ona fraza da „bolji je što je stariji“ s obzirom da mnogi misle da sada još bolje peva. Šerif se i sam pita zbog čega je to tako.

-I sam bih voleo da znam u čemu je tajna. Ne znam, pazim šta jedem, šta pijem, kad spavam. Vodim računa o svom životu i niko me ne sekira, imam finu porodicu. Verovatno je to ta tajna. Družim se sa finim ljudima koji meni odgovaraju i ne pravim razliku i svi su dobrodošli koji smatraju i žele sebi dobro, ne meni. Uvek poručujem ljudima: „misli ti o sebi“. Jer kada čovek misli o sebi onda će pozitivnije i o meni i drugima imati svoj stav – objasnio je Šerif.

SERIF KONJEVIC NNK SNIMANJE 29032023 FOTO MUNJA1 ok 768x512 1

On je istakao i da mu ne smeta što mnogi danas snimaju njegove numere.

-U poslednje vreme svi su počeli da snimaju moje pesme, ja ne bih tako radio. Nisam se time bavio, jer ne može neko ko uzme moju pesmu otpevati onako kao ja. Ali zaista i ne bih se bavio time, publika o tome odlučuje. Mora da postoji emocija. Nisam koncertni pevač, već onaj ko peva uživo a tada je potrebna posebna emotivnost– rekao je Šerif i naglasio da ga takozvani kaveri njegovih pesama ne dotiču:

-Nisam regovao jer mene to ne zanima. Neka snima ko šta hoće.

447fc30ddd02b9efa530bb7b9b32d45f24c282f2

Konjević je otkrio i tajnu potrebnu za uspeh u pevanju, a savet neodoljivo podseća na čuvenu izreku Vuka Karadžića.

-Svim pevačima koji se bave ovim poslom i koji ima emociju u glasu i koji želi da bude neko koga će ljudi slušati bih to poručio. Moraju da se više bore. U svakom poslu moraš da budeš borac. Auto ne ide bez goriva i ni mi ne možemo funkcionisati ako ne uzimamo ono što nam treba. Dikcija je čudo. Uvek svima govorim: „Pevaj onako kako pričaš“. Oni mene neće da shvate – rekao je Šerif.

BONUS VIDEO: Šerif Konjević vozi skuter

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić/A.Milinković