OD PARKINSONOVE BOLESTI DO STAND UP KOMIČARA: Ko su takmičari koji će večeras dokazati da NIJE KASNO

TAKMICARI NNK SNIMANJE 30092022 FOTO MUNJA 9

Pred nama je nova epizoda najemotivnijeg šoua koji se ikada emitovao na malim ekranima, a u kom ćemo upoznate nove pevače amatere koji će na Grandovoj sceni dosanjati svoje snove iz mladosti.

Osim pevačkog umeća, sigurni smo da će vas nova šestorka kupiti i emotivnim ispovestima, a u nastavku teksta pogledajte ko su kandidati koji će večeras od 21 čas dokazati da nikad nije kasno da njihov talenat dođe do izražaja.

Lidija Đorđević

Lidija dolazi iz Vladičinog Hana i ima 42 godine. Rođena je u Surdulici, gde je i počela da se bavi pevanjem.

Sa samo 15 godina imala je prvi nastup i to na dočeku Nove godine u hotelu Srbija u Surdulici, a godinu dana kasnije osvojila je nagradu za prvi glas Pčinjskog okruga.

Iako je pred njom bila blistava pevačka karijera, čak sarađivala sa čuvenim kompozitorom Radetom Krstićem, 1999. godine bombardovanje je sprečilo da ispuni svoj mladalački san. Tada je spremala i uložila u ceo album, na kojima su bile pesme „Srna i jelen“ i „Ti si svetlo na kraju tunela“, ali zbog bombardovanja je sve palo u vodu.

Mada nije ostvarila svoje snove da peva na velikoj sceni, Lidija je nastavila da nastupa. Uporedo sa svirkama odgajala je troje dece, ćerku Emiliju i sinove Milana i Dušana.

0A0A1964

Sabina Kaltak

Sabina ima 51 godinu i od ’92. živi u Švedskoj gde radi kao medicinska sestra na odeljenju Psihijatrije.

Magistrirala je zdravstvo, ali joj je želja da se jednog dana pojavi u „Nikad nije kasno“ jer peva od malih nogu.

Sa samo 11 godina uzela je mikrofon u ruku na takmičenju „Prvi glas Priboja“, ali zbog godina nije mogla da stekne status takmičara. Kasnije je snimila poču za PGP RTV, ali se ubrzo udala i dobila dve ćerke Džejlu i Dženetu.

0A0A2013

Kaže da od muzike nikad nije živela i žao joj je što nije ispunila sopstvenu želju da peva, iako su se roditelji zbog njenih snova odrekli mnogih stvari, prvenstveno sredstava koje su uložili u njenu ploču.

Žrvtovala je svoju najveću ljubav – muziku i posvetila se porodici. Pre sedam godina se razvela i sad je rešila da ispravi ono što u mladosti nije mogla.

Žužana Sekereš

Za sebe kaže da je ptica selica, budući da je živela u Zrenjaninu, Hanoveru, Gracu. Danas je Žužana Sekereš (41) stacionirana u Nemačkoj i već 20 godina se ne bavi pevanjem.

Još kao dete ova simpatična Mađarica počela je da nastupa na raznim seoskim festivalima, gde je osvojila i prvu nagradu.

Bila je potencijalna učesnica nekada vrlo popularnog takmičenja „3K Dur“, ali je zbog selidbe u Nemačku odbila poziv da učestvuje.

zuza

Dejan Tasić

Dejan danas ima 45 godina i živi u Leskovcu, a za sebe kaže da je stand up komičar, glumac, pevač, imitator, šoumen.

Studirao je solo pevanje i glumu i učestvovao u „Zvezdama Granda“, zatim šouu „Ja imam talenat“, „Stand up show Audicija“, gostovao je u AmiG show-u i bio je voditelj emisije „Opa, Bato“.

Valentin Milanov

Valentin dolazi iz Velesa i ima 53 godine. Oženjen je i kaže da je ponosan što je otac dvoje dece.

Muzikom se bavi od malih nogu, ali mu je danas primarno zanimanje menadžering.

Vlasnik je jedne kompanije u Makedoniji i neostvarena mu je želja da se bavi i muzikom. Druži se sa mnogim poznatim ličnostima, a posebno izdavaja prijateljstvo sa makedonskom pevačicom Kaliopi Bukle.

Dejan Rajčić

Dejan je još kao dečak počeo da svira harmoniku, ali je brzo odustao. Kaže da se nikad profesionalno nije bavio pevanjem, ako izuzme nastupe koje je u mladosti imao u lokalnim kafanama.

Dejan je u 36. godini oboleo od Prkinskove bolesti sa kojom se i danas bori.

0A0A2048 2

-Borac sam u životu. Moram da ostanem pozitivan, a muzika me dosta opušta. Volim da pevam, to je moj život – kaže Dejan koji danas ima 47 godina.

Živi u mestu Peleš nadomak Aleksandrovca, gaji maline i kupine i upored0 radi na građevini. Čak dva puta pao je sa zgrade, a najveća podrška su mu ćerka i supruga.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić