Login/Registracija

Nije znao kako PEVA niti kako IZGLEDA: “Znao sam da se zove Jelena i PRIMIO SAM JE“

Jedna od najslušanijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, grupa Magazin, a čiji je osnivač muzičar Tonči Huljić, za vreme svog postojanja promenila je čak nekoliko pevačica.

Nakon što je početkom devedesetih godina tadašnja pevačica Ljiljana napustila ekipu, Tonči je angažovao Danijelu Martinović kao sugrađanku koja super peva, a koja je do tada bila anonimna.

Sve do kraja 1995. godine Danijela je super radila svoj posao u Magazinu a zatim krenula putem solo karijere, u čemu joj je pomogao i sam Tonči. Tada je došao trenutak da Huljić pronađe novo lice.

– Pustio sam glas da tražim pevačicu, onako bezveze, bez televizije, radija, novina. Pevačicu sam odabrao bukvalno po imenu, kako sam čuo da se zove Jelena Rozga rekao sam “Okej, to je ona“. A nisam čuo ni kako peva. Nakon što sam je primio, a još uvek je nisam ni čuo ni video, rekao sam d ami donesu snimak kako peva. Samo sam se nasmejao kad sam čuo, jer je otpevala baš onako kako treba da zvuči– ispričao je Tonči.

Kako su sve pevačice Magazina do tada izgledale identično, Tončiju je posebno iznenađenje bilo kada je saznao da ni mlada Jelena Rozga ne odstupa od toga.

– Kažu mala je, plava, tanka, još i balerina. Rek’o, rešili smo i to! To je sve stvarno bilo tako– objasnio je muzičar.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac