Njegovu smrt Neda Ukraden nikad nije prebolela, posvetila mu pesmu koju danas retko peva

NEDA UKRADEN NNK SNIMANJE 22032024 FOTO MUNJA 14 ok 2

Pevačica Neda Ukraden bila je izuzetno vezana za roditelje, posebno za oca kome je posvetila jednu od svojih pesama koju danas retko peva.

Numera „Eh, da sam tebe slušala ćale“ i danas izaziva lavinu emocija, a Neda je nedavno sa knedlom u grlu nakon mnogo godina uspela da je otpeva.

To je jedna mnogo teška pesma nastala posle smrti moga oca i ima puno biografskih detalja u njoj. Jedan predivan tekst Marine Tucaković koji sam otpevala tada, 1997. godine i više nikada– rekla je pevačica.

NEDA UKRADEN ZGS SNIMANJE 05042023 FOTO MUNJA 13 ok

Neda je odrasla kao jedinica, a mnogi detalji iz njenog privatog života su i dalje nepoznati.

Iako se spremala za potpuno drugačiji život od onog koji danas vodi, Neda je veliki deo mladosti provela učeći, studirajući, ali i boraveći u različitim gradovima, o čemu je govorila za Grand.

-Tata mi je bio načelnik SUP-a i svakih 4-5 godina su se selili. Ja sam bila jedinica i prvi osećaj koji je vezan za detinjstvo je osećaj usamljenosti. Ja bih plakala kad bih došla u novi grad, taman upoznam sve, drugare, učitelje, komšije, i opet moramo da se selimo-ispričala je Neda.

NEDA UKRADEN NNK SNIMANJE 27092023 FOTO FILIP 2 ok

Kada je počeo rat, iz Sarajeva je pobegla u Beograd sa majkom Anđelijom i ocem Duletom, a taj period duboko je urezan u Nedinom pamćenju jer kako tvrdi nije joj bilo ni malo lako.

Ipak i u najtežim momentima muzika je spašavala i bila lek za dušu. 

Dom je na kraju svila u prestonici gde konačno uživa sa ćerkom i unucima kojima pruža bezrezervnu ljubav.

-Ostala sam svoja. Pre svega, izvela sam svoje dete na pravi put da bude divno, normalno i vaspitano biće, da ima svoju porodicu i da živimo u međusobnom poštovanju i ljubavi. To je velika stvar– istakla je pevačica.

NEDA UKRADEN ZGS SNIMANJE 02112022 FOTO MUNJA 31 ok e1709118273908

I danas osim za jednu od najtalentovanijih na estradnoj sceni, važi i za jednu od najobrazovanijih na našim prostorima.

-Smatrala sam da je moja dužnost, kao jedinice, da budem obrazovana i vredna jer su roditelji mogli to da mi priušte. Kako bi rekao moj otac: „Muzika je nešto za popodne, ali čime ćeš se ti zaista baviti?– otkrila je jednom prilikom.

Kako je izgledao emotivan trenutak sa Nedinog koncerta pogledajte u videu ispod.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z. K. Munja/F. Pavlović,
Autor: J. Jović