„Ne mogu sebi da oprostim“ Šahistkinja razočarana, dala reč koju ne sme da pogazi (VIDEO)

IMG 9863

Simpatična Ruskinja i šahovski velemajstor, Marija Manakova, imala je priliku da u životu dostigne svoj maksimum, ali smatra da sve medalje koje je donela za Rusiju i Srbiju, zatim dokumentarni film o njenoj karijeri ipak nisu dovoljni, pa je svoju sreću okušala u muzičkom šouu „Nikad nije kasno“.

Muzika je oduvek bila njena velika ljubav, ali je zbog šahovske karijere i porodice, ona bila na drugom mestu. Iako je živela na relaciji Moskva – Niš, nedavno je donela odluku da svoj život nastavi u Srbiji i da više ne staje.

– Bila sam udata ovde, imam sina, ali sam se posle porođaja vratila u Moskvu, a pre dve godine došla sam zauvek ovde– objasnila je Marija i dodala da njeno prvo pojavljivanje u „Nikad nije kasno“ nije bilo perfektno, bar ne iz njenog ugla.

IMG 9916 1

-Ja sam pogrešila i ne mogu sebi da oprostim, ali dali su mi drugu šansu – istakla je takmičarka koja je naučila da u životu teži perfekcionizmu.

Zahvaljujući roditeljima je od malena u svetu muzike, a uporedo sa njom izgradila je i zavidnu šahovsku karijeru. Ipak, u muzici nije uspela da se ostvari na način na koji je želela, te je u 48-oj godini donela odluku da se prijavi za takmičenje.

-Muzika i šah su vrlo povezani. Obično muzičari dobro igraju šah i u mojoj porodici svi igraju šah i pevaju. Tako je i mene šah povukao i u šahu sam ostala zauvek – istakla je srpska reprezentativka u šahu.

Tvrdi da njeno vreme tek dolazi, i ako ne ostvari uspeh u muzičkom takmičenju, sigurna je da neće stati.

U ovoj emisiji je najvažnije učešće. Ovde se priča o nekoj konkurenciji, a ovo je za mene takva sreća, zabava i izazov, tako da je meni dovoljno. Ja sam zadovoljna– istakla je takmičarka koja je pred našim kamerama dala reč koju sigurno neće pogaziti. A o čemu se radi saznajte u videu.

Foto: E.Srdić,
Autor: I. Ankić/A.Milinković