Login/Registracija

Mare razočaran nastupom Janoša Buđija: „Znam da možeš bolje, možda su te emocije odvukle“

IMG 2837

Lavina emocija zagarantovana je kada je na sceni Janoš Buđi (49) iz Hadeshajma u Nemačkoj koji je muzički talenat nasledio od oca, muzičara koji je bio član jednog od prvih bendova koji su objavljivali ploče sa mađarskom muzikom u bivšoj Jugoslaviji.

Rođeni Novosađanin iz mešovite porodice, kome je otac Mađar, a majka Slovakinja živi poslednjih godina u Nemačkoj, a na sceni takmičenja „Nikad nije kasno“ uvek iznenadi dobrim interpretacijama i notama koje pogađaju pravo u dušu.

IMG 3019

Nakon Janoševog predstavljanja, članica žirija, voditeljka Kruna Una Mitrović istakla je kako ona ima tremu zbog njega i konstatovala da trema nije loša kada je pozitivna, a sa tim se složio i takmičar.

-Tremu uvek imam pre nastupa, ali čim krenem da pevam prestane – rekao je Janoš.

Krunu je zanimalo da li je janošev mlađi sin Atila dobio ime po kralju Huna, ali je takmičar odgovorio da se radilo samo o zajedničkom dogovoru između njega i supruge.

Ona ga je pitala i kakva su mu očekivanja.

KRUNA NNK SNIMANJE 22032023 FOTO MUNJA 4 ok

-Do sada je bilo sve u redu. Drago mi je da se družim sa svim ovim ljudima sa kojim pevam. Stekli smo jako veliko prijateljstvo među sobom. A kako će biti dalje to zavisi od mog pevanja – rekao je Janoš.

Pevač je u takmičarskom delu izveo pesmu Tonija Cetinskog „Od milion žena“, prenevši emocije na čitav studio.

Krunu je oduševilo Janoševo izvođenje ove numere, a pitala se i da li se on sam pronalazi u toj kompoziciji.

-Pesma je prilično simbolična, ali s obzirom kako ste je izveli sigurna sam da i vi imate neki segment svog života koji može da se poistoveti sa ovom pesmom. Da li sam u pravu? – pitala je Kruna takmičara, a Janoš je odgovorio:

-Zato sam je izabrao pošto je tekst savršen. Opisuje naš život.

IMG 2971

Večerašnji član žirija Alen Ademović pohvalio je nastup takmičara i dao mu konstruktivan savet:

-Sve dok se vi držite rokenrola i tih pesama gde vam jepotrebno da imate ono što muškarci imaju a žene ne, za vas zime nema – rekao je Alen.

Predsednik žirija Saša Milošević Mare objasnio je muzičko kretanje takmičara.

-Imao sam prilike da ovde čujem uživo Janoša u više varijanti. Svaki put je svirao ovaj sjajan bend iza njega i svaki put je to bilo drugačije. Lično sam očekivao malo ubedljiviju interpretaciju pošto mislim da ti to možeš generalno bolje da otpevaš. Toni Cetinski je pevač kojeg kad ga slušaš odmah ti bude jasno da to što on peva nije lako za izvođenje. Mislim da si možda malo nonšalantnije ušao u pesmu, više si bacio akcenat na srčanost nego na samu pesmu, a znam da si mogao. Ali možda su emocije bile to što te je malo odvuklo – rekao je Mare takmičaru.

IMG 2851

Domaćin emisije Saša Jakšić Žika odlučio je da iznese svoje impresije.

-Mene je tvoj glas podsetio na Dvorina Popovića i molim te izaberi za sledeći put neku pesmu od Indeksa jer će to baš biti ono pravo. Mislim da je to nešto što će zaista da se zalepi za tebe, pogotovo za tvoj glas – rekao je Žika.

Žika je najavio Janošev revijalni nastup u kojem je sa Aleksandrom Dabić izveo duet „Jedini, jedina“ koju su u originalu pevali Silvija Nedeljković i Nemanja Stevanović.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić