Ko je Ružica Čavić, pobednica „Nikad nije kasno“? Jedna stvar joj je bila ispred muzike, a sada se vratila na scenu u velikom stilu

ko je ružica čavić

Ružica Čavić Tomićević trijumfovala je odlukom stručnog žirija u devetoj sezoni muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“ a iako je ova pobeda iznenadila i samu pevačicu, mnogi zaboravljaju da ona iza sebe ima veoma uspešnu karijeru koju je prekinula kada se 2005. godine povukla iz javnosti.

-Iskreno ja sam se nadala da će neko drugi poneti ovu titulu, jer sam se ja možda ovde najmanje i takmičila. Pristala sam da igram ovu igru, a sad ću poneti ovaj sladak teret kroz život – rekla je Ružica za Grand nakon sinoćne pobede.

ko je ružica čavić
Ko je Ružica Čavić Tomićević

O njenom životu malo se znalo sve dok se pre devet meseci nije pojavila u kod Žike Jakšića u emisiji.

Ružica je rođena je na Manjači, odrastala je u Novom Sadu, a već godinama živi godinama u Čačku.

Pošto nije završila fakultet, osećala je da treba da ostavi trag u muzici koja joj je oduvek bila velika ljubav zbog čega je 2000. godine objavila solo album.

Karijeru je započela u bendu „Nemoguće vruće“, nakon čega je njen muzički put krenuo uzlaznom putanjom.

ko je ružica čavić

Učestvovala je na mnogim festivalima i osvajala nagrade, a među brojnim pesmama najdraži joj je duet sa Željkom Samardžićem „Nikad ne reci uskoro“ kao i pesma „Sve ja to poštujem“ koja je bila veliki hit.

Ipak, 2006. godine povukla sa javne scene u jeku popularnosti kada se udala za kolegu, muzičara Nenada Tomićevića i odlučila da se posveti porodici.

– Meni je bilo broj jedan da se ostvarim kao majka, i pošto smo sina dugo godina čekali, onda smo povukli ručnu i sve stavili sa strane dok nismo oformili porodicu. Evo sad kada je stao na noge i smatram da je već odrastao čovek, sad mogu da nastavim dalje – rekla je Ružica za Grand.

ko je ružica čavić

Međutim, malo ko zna da ona nikada nije odustala od muzike.

-Nikada nisam prestala da se bavim muzikom, zapravo samo sam se povukla iz javnog života. Ja i dalje živim isključivo od pevanja- istakla je pevačica.

RUZICA CAVIC TOMICEVIC 52 GOD. CACAK FINALE NNK 23062024 FOTO FILIPok 7 2

Kako je otkrila za Grand, ni sama nije verovala da će se naći na Grandovoj sceni, uprkos velikoj želji njenih bližnjih koji su je godinama unazad nagovarali na ovaj potez.

Čini mi se da sam ostala dužna sebi, da snimim možda još neku pesmu dok ne odem u penziju, a i moja porodica i familija me bodre. Oni su nekako ostali željni scene više nego ja i možda ovim dolaskom u „Nikad nije kasno“ i više njima ispunjavam želju nego sebi– priznala je Ružica za Grand.

ko je ružica čavić

Takmičarka je u svom prvom predstavljanju otkrila kako je pristala da učestvuje u emisiji „Nikad nije kasno“ upravo zbog Žike.

-Naš duhovnik, upokojeni otac Georgije pre nego što se upokojio godinama me je pitao za tebe i govorio mi je: „Pa je li stvarno Žika delija, onako kako ga ja doživljavam?“. Nakon što sam mu dala potvrdan odgovor rekao mi je kako se stalno moli za njega i dodao kako mu se čini da ga ove žene razvlače – ispričala je Ružica.

ko je ružica čavić

Ipak, ključnu podršku dobila je od Željka Samardžića koji joj je dao vetar u leđa.

-Željko Samardžić mi je bio velika podrška i snimili smo divan duet „Nikad ne reci uskoro“, a i danas mi je podrška. Kada me je Žika pozvao u emisiju prvo sam pozvala njega da čujem šta on misli o mom eventualnom učešću u ovom takmičenju, s obzirom da je on stalno u medijskom etru. Imam poverenja u njega, jer bila sam u šoku nakon tog poziva. On mi je rekao da ovo nipošto ne propustim i da zaslužujem da budem na ovoj sceni, i opet mi je pružio podršku – objasnila je.

ko je ružica čavić

Od samog pojavljivanja na velikoj sceni, Ružica je stekla neverovatne simpatije publike i žirija zbog čega su je mnogi smatrali od samog početka glavnim favoritom za pobedu, koja se sinoć i ostvarila.

BONUS VIDEO: Ružica Čavić – Nikad nije kasno – Finale – Live

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.Dačić/S.Čumić