Login/Registracija

„Bio je cirkus kad su me uhvatili!“, Žika Jakšić otkrio zbog čega je završio u zatvoru

ZIKA JAKSIC NNK SNIMANJE 09052023 FOTO MUNJA 5 ok 1

Humor Žike Jakšić je nešto bez čega javnost ne može, a šarmantni voditelj neretko sa publikom deli anegdote i uspomene iz svog bogatog života.

I to ne samo lepe uspomene, već i one loše iz kojih se uvek trudio da izvuče lekciju.

Malo ko zna da je Jakšić bio odličan đak i primeran mladić, ali i da je u vojsci pravio greške koje su ga mnogo puta debelo koštale.

Vojnički dani u Somboru, u školi za desetare, uprkos njegovoj nedisciplini, ostali su mu u lepom sećanju, iako je prva tri meseca čistio WC i bio u zatvoru po kazni.

-Svi kukaju na vojsku, meni je to bilo super. Išao sam u zatvor 7 dana zato što sam tri puta išao na ručak. Pošto u Somboru imaju tri menze, ja sam išao u svaku da ručam. To je cirkus bio kada su me uhvatili. Bio sam dobar vojnik, mada sam prva tri meseca redovno čistio WC. Zaradim kaznu do dnevnika, pa je moje ime stalno bilo na tabli- ispričao je Žika svojevremeno.

Zika Jaksic 768x512 1

Naravno, tu nije kraj Žikinim anegdotama! „Što na um, to na drum“ parola je kojom se Jakšić kao ladić često vodio te je jednom prilikom ozbiljno nadrljao pred sam polazak u vojsku davne 1983. godine.

-Zabavljao sam se sa nekom devojkom, ma mnogo smo se voleli. Trebalo je da krenem u vojsku za dva dana, i ja budala, raskinem sa njom dva dana pred polazak, iz čista mira. A kakva je to ljubav bila… Te iste večeri odem sa društvom u hotel na neku proslavu, i kad je krenula pesma od Tozovca „Nije sve još prošlo“, dohvatio sam flašu sa stola i razbio sebi o glavu. Pukla mi je arkada, lila mi je krv – prisetio se Jakšić.

ab403a95da198e44cefca61ff6a78a26e28c574b

BONUS VIDEO: Najemotivniji nastupi u Nikad nije kasno

POGLEDAJTE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović