Šahovski velemajstor na sceni Granda, Žika napravio presedan, takmičarka se požalila: „OVA GREŠKA SE NE PRAŠTA“

IMG 9863 2

Pevačku šansu u šouu „Nikad nije kasno“ ove nedelje potražila je simptična Ruskinja, ali srpska reprezentativka u šahu i velemajstor Marija Manakova (48) iz Niša.

Iako je po zanimanju novinar, po opredeljenju šahovski velemajstor, ali je i muzika oduvek bila njena sfera interesovanja.

Kaže da je zahvaljujući šahu proputovala ceo svet, u Moskvi je čak snimljen i dokumentarac o njenoj šahovskoj karijeri, ali je zbog ljubavi došla u Srbiju, za koju je nastavila da donosi medalje.

-Ja sam šampionka Srbije, Moskve, igrala sam za reprezantaciju. Interesantna je to profesija, ali sa druge strane šahovski velemajstor je plafon, nema dalje, zato sam došla ovde – rekla je takmičarka popularnog pevačkog šoua i otkrila da potiče iz muzičke porodice,te da od malena svira klavir.

IMG 9916

Uporedo sa šahom, gradila je muzičku, ali i televizijsku karijeru kao voditelj u Moskvi. Kaže da se bavi mnogim stvarima i da mimo šaha, ima bar još deset hobija.

Čim je kročila na Grandovu scenu, takmičarka se požalila da slabo govori srpski, ali su se svi u studiju složili da su je odlično razumeli,a zatim pohvalili njenu dugogodišnju šahovsku karijeru.

IMG 9864

Takmičarka je otkrila da se zbog ljubavi prema našem šahisti, takođe velemajstoru Miroslavu Tošiću preselila u Srbiju, i rodila mu sina Borisa koji joj je tokom nastupa bio i najveća podrška.

Na pitanje žirija da li se bolje oseća u Rusiji ili Srbiji i kako joj se dopada život ovde, Marija je odgovorila:

-Prvi put sam došla pre 30 godina, zatim sam se vratila u Mosku, ali sam se pre dve godine ipak vratila ovde. Volim Srbiju. Mislim da je u ovo vreme najbolja zemlja za život.

U šouu predstavila se ruskom pesmom  „Dorogoi Dllinnoyou“, a nakon nastupa počela je da odmahuje glavom i da razočarano negoduje svoj nastup.

-Nešto nije ok? – upitala je voditeljka Dragana Katić, a takmičarka odgovorila da je zaboravila nešto.

-Trebalo je u drugom tonalitetu da pevam drugi deo – rekla je takmičarka, pa dodala: – Užas!

IMG 9821

Iako su se svi članovi žirija složili da nije u pravu i da niko ništa nije primetio, Saša Milošević Mare je konstatovao:

-Marija je navikla da bude perfekcionista, ali to nije uvek moguće. Ovo je uživo i u tome je čar ove emisije. Opustite se, bilo je odlično!

-Ovo je greška koja se ne prašta, ja neću da spavam nedelju dana – dodala je takmičarka, te je Žika došao na ideju da ponovi drugi deo pesme.

-Hvala – poručila je Marija, pa ponovo zapevala istu pesmu.

IMG 9865

– Je l’ sad bilo ok? – pitala je Dragana, a takmičarka odgovorila da je zadovoljna, ali se našalila da sigurno neće spavati bar dva dana, budući da je navikla da je perfektna u svemu.

Foto: E. Srdić,
Autor: I. Ankić