Login/Registracija

ALEKSANDRA OCU ISPUNILA POSLEDNJU ŽELJU: „Sigurno odozgo navija za mene“ (VIDEO)

Profesorka iz Crne Gore, Aleksandra Saška Rakonjac (54) godinama je sanjala da stane na veliku Grandovu scenu i pokaže svima šta zna.

Osim muzikom i školom, Saška se u slobodno vreme bavi i fitnesom i zdravom ishranom, a najviše od svega voli kafanu i provod sa prijateljima.

-Diplomirani sam profesor engleskog jezika i književnosti, uz to govorim još par jezika, udata sam i imam dve ćerke koje su moj najveći ponos – počela je ona.

Od prve sezone prati emisiju „Nikad nije kasno“, ali se do sada za šou nije prijavila iz privatnih razloga. Prvi nastup na velikoj Grandovoj sceni je za nju bio nešto savim posebo i drugačije od svega što je do sada radila.

-Ja sam oduševljena i prijemom i energijom, to je ono što sam oduvek htela. Meni scena nije strana, niti mi je kamera strana, ali je ipak ova scena nešto sasvim posebno. Neko sam ko nema tremu, ali sma ipak pred izlazak na ovu scenu osetila neke čudne leptiriće u stomaku. Ipak, ispred mene su sedeli ljudi koji nešto znače u muzici regiona i ipak imate jednu veliku dozu odgovornosti – kaže Saška i otkriva zbog čega se nije ranije prijavila za emisiju:

-Da ne patetišem previše, nažalost zbog bolesti oca sam bila vezana za njega dok je bio u postelji. Kao jedino dete, morala sam da budem uz njega. Ali eto, drago mi je da sam sada ove, on nije živ, ali mislim da navija odozgo svim srcem za mene, ispunila sam i moju i njegovu želju – dodaje veteranka za Grand.

Muzika je u njenom životu još od detinjstva, a veteranka se pred našim kamerama prisetila kako su izgledali njeni prvi muzički koraci.

-Sećam se da mi je mama pričala, da kad odemo na more, ja uzmem kabl od pegle ili nešto drugo i imitiram Đorđa Marijanovića i druge pevače koji su bili popularni tih godina. Pravila sam fešte na plaži, i kada su me pitali tada šta bi volela da budem kad porastem ja sam govorila strankinja.

Kako je zaposlena u školi kao profesorka, Aleksandra nam otkriva kako će reagovati njeni đaci i kolege kada je vide na televiziji, obzirom da niko ne zna da se prijavila za šou.

-Osim mojih ćerki, niko ne zna da sam ovde, čak ni mama. Kada bude videla, biće šok! Mama je na jednom putovanju, pa nisam htela da joj unosim tenziju, kad se sve završi videće. Mislim da će moji đaci biti oduševljeni, 99 posto mojih učenika me stvarno voli. Ja sam stroga profesorka, ali pravedna – priznaje Aleksandra za Grandov portal.

Kako se za takmičenje prijavila po nagovoru prijatelja, Saška govori o tome šta očekuje od ovog učešća i da li ide na pobedu.

-Prjavila sam se uz molbu i nagovor mog prijatelja i kolege muzičara sa kojim nekada nastupam. On je meni rekao da pevam bolje od 70 posto dosadašnjih učesnika, tako on misli, a ja mislim da je malo subjektivan. Tako da očekujem dobro druženje i dobru zabavu – zaključila je veteranka, a video pogledate u nastavku teksta.

Foto: Elena/Luka,
Autor: A. Milinković