Login/Registracija

U modu se vraća „BIXIE“, nekad kontroverzna frizura iz 90-ih

Ikone 90-ih godina poput Vinona Rajder, Dru Barimor i Hali Beri svojevremeno su srušile predrasude da se samo duga i raskošna kosa može smatrati lepom, noseći „bixie“ – mešavinu ultra kratke pixie frizure i boba.


„Bixie“ je dospela na naslovne strane magazina na kraju milenijuma jer je pokazala lepotu kratke kose, a čini se da se ova nekada kontroverzna frizura vratila. Ove sezone su je pronosale En Hatevej, Lejdi Gaga, Florens Pju i druge, a obožavaju je brojni stilisti poznatih.

Ova frizura je kombinacija elemenata pixie i bob stila te se može prilagoditi potrebama pojedinaca jer kombinuje elemente dve klasične frizure. Uz to, danas vidimo da industrija lepote prihvata inkluzivnost i raznolikost, a to se proteže i na kosu.


Frizeri i stilisti predviđaju da će ova frizura sada biti prilagodljivija kako bi odgovarala različitim tipovima kose i tekstura, za razliku od prošlosti kada se uglavnom viđala na ravnoj kosi. Ono što treba uzeti u obzir pre nego što dobijete bixie frizuru je svakodnevna posvećenost nezi i stiliziranju.

Pre odabira ove frizure ipak bi trebalo da se posavetujete sa frizerom o idealnoj dužini i oblikovanju kako biste mogli smisliti prilagođeni plan za održavanje izgleda. InStyle ističe da je ova frizura najbolja za one koji žele nešto kraće od boba, ali da ipak nisu spremni kosu odseći toliko kratko.

Foto: Instagram,
Autor: S. Ćulibrk