Login/Registracija

Saveti frizera kako da negujete i stilizujete kosu na plaži

Žene često u svojim pripremama za odlazak na more zanemare da kupe, ponesu neki od preparata za kosu, zbog čega posle često imaju veliki problem, započinje priču o nezi kose na plaži frizer Dejan Stefanović.

Nega kose na plaži je vrlo jednostavna, posle svakog izlaska iz mora obavezno staviti pakovanje na celu kosu, to posebno važi za one koji rone. Kosu nema potrebe česljati na plazi, bitno je hidrirati kvaltetnim pakovanjima.


Srećnicama koje imaju zdravu i dugu kosu ne treba puno pomoći oko frizure. Slana voda, malo gužvanja prstima i frizura je tu! A šta da rade one koje nemaju dugu kosu, kako da stilizuju svoju kosu na plaži?

– Kažu kako da napravim frizuru za plažu sa maskom na kosi – lako! Neobavezna punjđica, kika, marama oko pundje, marama upletena u kiku, rep na stranu. Ima i onih osoba koje vole da im se kosa prirodno suši i kovrdža.

……


……

Ako je kosa suva onda je šešir najbolje rešenje. Svakako treba stavljati masku na kosu jer more i sunce izazivaju takvu reakciju kao da se osoba farba svaki dan, to je slučaj kod farbane kose, kosa se isušuje i bude svetlija bude, napominje Dejan Stefanović.

……


Foto: Instagram,
Autor: S. Ćulibrk