ZA SVE LJUBITELJE DOBROG UKUSA: Rižoto sa vrganjima

Lako za pripremu, ukusno i sočno jelo koje će se nači na stalnom meniju vaše kuhinje. Pogodno je za spremanje i kod onih koji baš i nisu vešti u kuhinji. Prosto, rižoto sa vrganjima je pun pogodak za prave hedoniste. 

52329504adf3df0ed6af5d3ce373732234360ea1

Sastojci: 

  • 100 gama pirinča
  • 80 grama vrganja 
  • 60 ml vode
  • 40 mil belog vina
  • 25 grama belog bibera
  • So po ukusu
  • Beli luk 3 čena
  • 3 kašike maslinovog ulja
  •  Pileća supa 1 kocka.
  •  Parmezan 40 grama
  •  Puter 40 grama

179ae2e47e175d7cac25dfc577b2a7d02eab2640

Priprema: 

Izdinstati beli luk na maslinovom ulju, i dodati pirinač. Dodati vrelu vodu i belo vino. Kada voda ispari tiganj se skloni sa vatre i poklopi da pirinač nabubri. U tiganju pomešati parmezan i puter i dodati biber i so. Propržiti vrganj sa malo belog luka i dodati pirinač i supu po potrebi.

U videu pogledajte detaljnije.

Foto: youtube,
Autor: G. Online / Praktična žena