Da li ste probali peglane paprike? Ukoliko niste Bakina vanglica ima recept koji ćete sigurno koristiti godinama jer sa njim nema greške.
Sastojci: 5 kg očisćenih, opranih i isečenih na listove paprika, 200g šećera, 150g soli, 500g alkoholnog sirćeta, 1 konzervans i 1 vinobran, peršunov list, zrna bibera, beli luk i lovorov list.
Priprema:
Pomešajte šećer, so, sirće, konzervans i vinobran. Promešajte dok se šećer i so ne istope. U veliku posudu (vanglu), stavljajte red paprike, pa poprskajte smesom i tako redom. Na kraju prelijte paprike ostatkom smese. Pokrijte psprike krpom i ostavite 24 sata da odstoje. U toku 24 sata promešajte paprike s vremena na vreme.
Kad prođe 24 sata, paprike poređajte u tegle, a između paprika stavljajte beli luk, biber u zrnu, lovor i peršunov list. Na kraju paprike zalijte tečnošću koja je ostala u vangli.
Pored sirćeta i paprika će pustiti svoju tečnost tako da ćete imati dovoljno da prelijete papriku. Zatvorite tegle i zimnica je spremna.
Kod ovih paprika je zanimljivo.da možete da ih konzumirate odmah nakon 24 sata jer omekšaju i spremne su za jelo. Uživajte u slasnim, krckavim i preukusnim peglanim paprikama