Stiglo je najlepše godišnje doba i zato je pravo vreme za PROLEĆNU POGAČU

Stiglo je najlepše godišnje doba- proleće i poslednji voz da doteramo liniju za predstojeće leto. Sa toplijim vremenom menjamo i meni, pa umesto teških zimskih jela, radije biramo ona lagana sa više voća i povrća.

Food blogerka, Sandra Đuretić, za vas otkriva kako da lako spremite prolećnu pogaču i zadovoljite svoja čula.

1784445fd13af9974ec5118876da7b2cb6912087

Sastojci:

  • 500-600g brašna
  • 350ml mlakog mleka
  • Kašičica soli
  • Kašičica šećera
  • 1 suvi kvasac
  • 50ml ulja J
  • aje za premazivanje
  • Povrće po želji za ukrašavanje

Priprema:

U polovinu mlakog mleka stavite kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi dodajte ostatak mleka ulje, so i brašno. Umesite glatko testo i ostabite na toplom da naraste. Zatim ga premesite, stavite u pleh, premažite jajetom i ukrasite povrćem po želji. Ostavite da još nadolazi u plehu nekih pola sata, a onda je pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Foto: Instagram,
Autor: S. Čumić