
Uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa i zdravlja s našim receptom za som sa krompirom u sočnom paradajz sosu. Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna jelo predstavlja idealan posan ručak koji će zadovoljiti i najistančanija nepca.
Sastojci
Za krompir:
- 2 veća krompira
- 4-5 čena belog luka
- oko 100 gr hladnog maslaca
- so, biber
- majčina dušica
- peršun
- majoran

Za ribu:
- 2 fileta pastrmke (ili bilo kog ribljeg fileta)
- glavica crvenog luka
- 2 šargarepe
- 3 kašike paradajz pelata
- so, biber
- peršun

Priprema
Ribu posoliti i pobiberiti, pa staviti na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje ili folijom. Iseći luk, izrendati šargarepu, sve izmešati pa staviti preko ribe. Preko staviti po kašiku i po paradajz pelata. Peći u zagrejanoj rerni 20 min na 200ºC. Na kraju dodati svež sitno seckani peršun. Servirati uz pripremljen krompir.
Kompletan način pripreme pogledajte u videu ispod.
PROČITAJTE I: