
Ledeni kolač sa jagodama se brzo i lako pravi i toliko je jednostavan da čak i onaj koji nije vičan u kuhinji može da ga napravi.
-Ništa teško, ništa komplikovano, ne pečemo ni kore, jedino što treba da stoji u zamrzivaču da bi se steglo, tačnije da bi bio baš sladoled – rekla je Nataša Pavlović u emisiji „Praktična žena“ i dodala da je to njena omiljena poslastica leti.

Sastojci za koru:
- 3 šolje mlevenog keksa
- 3/4 šolje otopljenog putera
- 2 kašike šećera
Sastojci za fil:
- 250g krem sira
- 1/2 šolje prah šećera
- 400ml kondezovanog mleka
- 1 šolja umućenog šlaga
- 1 šolja jagoda sečenih na kockice
- 2,5 šolje celih jagoda
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, puter i šećer. Dobićete mrvičastu smesu, ne treba da bude lepljiva. Pospite polovinu smese na dno veće vatrostalne posude. Cele jagode stavite u blender i sameljite te pomešajte sa krem sirom, šlagom, kondezovanim mlekom i šećerom. Na kraju dodajte i jagode sečene na kockice. Smesu izlijte preko korice, a zatim na fil stavite i drugu polovinu mrvičaste smese. Kolač stavite u zamrzivač na najmanje tri sata, a pola sata pre služenja izvadite iz zamrzivača.