SAVRŠENA IDEJA ZA ZDRAV DORUČAK: Tart od speltinog brašna

Danas vam predstavljamo odličan recept sa savršen, preukusan, a zdrav doručak.  brzo priprema, em je tart odličan predlog za doručak

Tart od speltinog brašna sa kozjim sirom, pečurkama i sremušem oduševiće vas na prvi zalogaj, a vaši ukućani biće vam zahvalni. 

1be80b4e81284e3b410b3dec4bb4dab9eb4c7396

Sastojci za koricu:

  • 200g speltinog brašna
  • 100g putera
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 jaje
  • 2 kašike hladne vode

Nadev:

  • 1 crni luk
  • 1 veza sremuša
  • 250g kozjeg sira
  • 3 kašike kiselog mleka
  • 2 jaja
  • 300g pečuraka
  • so i biber

Priprema:

Pečurke iseckajte na listiće i prodinstajte na luku, te ih ostavite da se malo prohlade. Zamesite testo za koricu i razvaljajte oklagijom i stavite u kalup za tart.

U činiji izmrvite sir, dodajte kiselo mleko, jaja, iseckani sremuš, prodinstane pečurke i sve promešajte i začinite, a zatim sipajte preko korice.

Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Po želji preko pečenog tarta narendajte parmezan i pospite seckanim peršunom.

5eb5c23a68822acd515fbc11e95f39f634bb9462

Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić