Food blogerka Sandra Đuretić, poznatija kao Bakina vanglica, tvrdi da je jesen idealna za pripremu najslađih, najmirisnijih i najomiljenih slatkiša.
A jedno od njih je svakako toplo pecivo koje Bakina vanglica predstavlja sa njihovo visočanstvo salčiči.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za pripremu ove poslastice.
Sastojci:
350ml mlakog mleka
1 suvi kvasac
Oko 700g brašna
2 jaja
2 kašike šećera
400g mlevenog sala
Džem po želji
Prah šećer za posipanje
Priprema:
U mlako mleko sipajte kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna, kad kvasac proradi Sipajte ga u vanglicu, dodajte ostatak šećera (1,5 kašika), jaja i dodavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Testo ostavite da nadođe.
Salo lepo očistite od žilica i sameljite na mašinici za meso te dodajte u njega 100g brašna i umesite. Kada je testo poraslo razvucite ga oklagijom, na polovinu stavljajte komadiće sala sa brašnom, preklopite i razvucite, pa ponovo dok ne potrošite salo.
Na kraju razvucite, isecite na kvadrate, stavite po kašiku džema i motajte oblik po želji. Ostavite da odstoje gotovi salčići u plehu na pek papiru barem pola sata, a zatim ih ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porastu i ne porumene. Vruće valjajte u prah šećer i uživajte.