Rustični tart sa cveklom IDEALAN za ljubitelje neverovatnih ukusa

Za ljubitelje raznovrsnih stvari i onih koji uživaju u eksperimentisanju sa ukusima ovaj recept biće bukvalno savršen. Cveklu ste navikli da jedete kao salatu, ali da li ste probali da napravite nešto slatko od cvekle? 

de16bfa2a5b3c562dac1dce2cd12aa990f85923e

Ukoliko niste, sada je idealan trenutak!

Sastojci za koricu:

  • 200g brašna
  • 100g putera ili margarina
  • 1 jaje
  • 2 kašike prah šećera
  • 3 kašike hladne vode
  • Prstohvat soli

Sastojci za nadev: 

  • 3 veće cvekle
  • 100g krem sira
  • 3 kašike šećera
  • 2 jaja

db26a63e801ef68d831e3e1f8b68d378f847047a

Priprema: 

Cveklu skuvajte i ohladite. Od navedenih sastojaka za koricu umesite glatko testo za tart, ako vam je testo malo suvlje dodajte još neku kašiku vode. Testo utisnite na dno pleha sa izdignutim ivicama. Cveklu (ohlađenu), jaja, krem sir i šećer ubacite u blender. Možete dodati i malo cimeta ukoliko želite. Smesu sipajte preko kore i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Poslužite kada se potpuno ohladi. Možete pred služenje posuti prah šećerom.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović