RAJ ZA OČI, ALI I STOMAK: Punjenim ananasom oduševite svoje goste

Svi volimo kada je hrana koju pripremamo lepa i na oko,  aukoliko niste baš talentovani za dekorisanje, ne brinite jer Praktična žena ima rešenje za vas!

Punjeni ananas je jelo koje sprema za tili čas, a njegov izgled će oduševiti svakoga.

2433965529709222751eb1796fd527c059e54357

Sastojci:

500 gr pilećeg filea

1 ananas

200 gr pasulja

50 gr prosa

kokosove ljuspice

Marinada:

1 kašika maslinovog ulja

1/2 kašičice kurkume

1/2 kašičice karija

1/2 kašičice đumbira

1 kašičica senfa

sušeno povrće

26f519cc89d2bdc275ee68670657ee369e931bf5

Priprema:

Marinirati piletinu isečenu na kockice u senf, kari, kurkumu u đumbir i suvi začin i ostaviti da odstoji barem pola sata, a preporučuje se i duže kako bi bilo sočnije, a zatim ispeći u tiganju na maslinovo, ulju.

Proso obariti sa malo vode.

Ananas iseći na pola, izvaditi sredinu i iseckati na kockice. 

Nakon što ispečemo piletinu, sipamo je u ananas, a zatim dodamo pasulj, proso i ananas. Kokos listiće staviti kao dekoraciju po želji.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod.

Autor: S. Čumić