PRSTE DA POLIŽEŠ: Zapečene palačinke sa sirom u vanila kremu

Ova poslastica je za ljubitelje svih vrsta palačinki, posebno onoh ne standardnih, već zapečenih u rerni kojima dodatni ukus daje vanila krem. 

Recept koji je voidteljka Nataša Pavlović prezentovala u emisiji „Praktična žena“ nosi meru od 6 palačinki, a u nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno.

c28e44c11d5f5af336c801e4e6eb213a4c0cbadc

Sastojci za 6 palačinki:

  • 100g brašna
  • 250ml mleka
  • prstohvat soli
  • 50g šećera
  • 4 jaja

Sastojci za fil:

  • 375g sremskog neslanog sira
  • 75g šećera
  • 2 žumanca
  • korica limuna
  • 1 vanilin šećer

Sastojci za preliv:

  • 200ml slatke pavlake
  • 1 jaje
  • 50g prah šećera po želji
  • Sastojci za fil krem od vanile:
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 800ml mleka
  • 3 kašike šećera

af2a6dcba30cccbf2d9f7769902ea9382a56b5c5

Priprema:

Od navedenih sastojaka za palačinke umutite smesu i pecite 6 palačinaka na malo ulja. Pomešajte sastojke za fil i tom smesom premažite palačinke. Palačinke ređajte u vatrostalnu posudu premazanu puterom, te ih prelijte sa slakom pavlakom pomešanom sa jajetom i prah šećerom. Zapecite u rerni na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Zatim skuvajte puding sa šećerom u 800ml mleka i prelijte pečene palačinke.

Detaljniji način pripreme pogledajte u „Praktičnoj ženi“.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić