PROLEĆNO JELO PUNO VITAMINA: Kupus na paradajzu sa mladim koprivama

Jednostavno prolećno jelo prepuno vitamina, a u kojem će uživati cela porodica. Zdrav ručak prepun povrća, fantastičnog ususa koji ne zahteva mnogo vremena kada je u pitanju priprema.

ae673df6cf51e5edad12e249668e378ac2b401c2

Sastojci:

  • ulje
  • crni i beli luk
  • kupus
  • povrće (šargarepa, krompir, paradajz, kopriva, paprika…)
  • sok od paradajza
  • kašika crvene začinske paprike

Priprema

Za početak vam treba jedna velika šerpa. Na dno šerpe stavite malo ulja i ređajte seckani crni i beli luk, pa red kupusa, pa red povrća (šargarepu, kropmir, paradajz, koprivu i papriku), opet red kupusa i tako do kraja. Začinite po želji, nalijte vodom i sokom od paradajza, poklopite i ostavite da se krčka dok se povrće ne skuva. Pred kraj kuvanja sipajte kašiku crvene začinske paprike i uživajte

53bffb3b38984d4c2b2ffdc84bda8da0261b38a5

Foto: Instagram,
Autor: D. Bukovčić