Piletinu možemo da pripremamo na razne načine a mogućnosti su neograničene. Pohovani file u kukuruznim pahuljicama jedan je preukusni gastronomski užitak kojem će malo ko odoleti.
Sastojci:
-700 g pilećeg filea,
-2 šoljice kornfleksa,
-1 šoljica mekog brašna,
-1/2 kašičice aleve paprike (po želji),
-3 jaja,
-2 kašike mleka,
-so,
-ulje.
Priprema:
U jednu posudu stavite brašno i po želji dodajte alevu papriku. U drugoj posudi umutite jaja sa melkom i malo soli. U treću posudu sipajte izmrvljeni kornfleks. Kako bi on bio što sitniji, najbolje da ga najpre sipate u kesu za zamrzivač i zgnječite oklagijom ili tučkom za meso kako biste dobili veće i manje komade pahuljica.
Pileća prsa narežite na filete, malo posolite i uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u kornfleks. Pahuljice pritisnite prstima da se bolje zalepe za meso.
Ovako pripremljene filete mesa pržite u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju s obe strane.
Pre prženja u tiganj stavite malo kornfleksa da biste proverili temperaturu ulja. Ukoliko počne „da cvrči“ i vide se mehurići okolo, ulje je zagrejano i možete da pržite piletinu.
Piletinu pržite na laganoj vatri kako pahuljice ne bi izgorele.
Kada sve dobije zlatnu boju izvadite iz tiganja i ubrusom uklonite višak masnoće.
Pohovanu piletinu služite uz neki sos ili preliv, a svemu možete dodati i pomfrit, kao i nezaobilaznu salatu. Prijatno!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
NE PROPUSTITE I: