![Trik štedljivih i snalažljivih domaćica kako da od bajatog hleba napravite svež 5 image 4](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/image-4.png)
Sigurno vam se dogodila situacija da u kući imate samo bajat hleb koji se stvrdnuo. Od njega možete da napravite prženice, poparu ili prezle, ali možete i da ga omekšate uz ovaj trik i jedete kao svež hleb.
Iskusne domaćice koje ne vole da bacaju hranu znaju kako da bajat i tvrd hleb pretvore u svež i mekan. Ovo je jedna od najkorisnijih caka koju svako treba da zna, a sve što vam je potrebno je malo vode, aluminijumska folija i rerna koja radi.
![Trik štedljivih i snalažljivih domaćica kako da od bajatog hleba napravite svež 6 image 5 1](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/image-5-1.jpg)
Hleb ili pecivo pokvasite vodom, pa stavite u aluminijumsku foliju i lepo zatvorite. Stavite u rernu i kratko pecite na 180°C. Kada izvadite dobićete pecivo koje je mekano kao da je upravo izašlo iz pekare.
Da, tako je jednostavno, piše luftika.rs.
![Trik štedljivih i snalažljivih domaćica kako da od bajatog hleba napravite svež 7 image 5 2](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/image-5-2.jpg)
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ: