Trik štedljivih i snalažljivih domaćica kako da od bajatog hleba napravite svež

image 4

Sigurno vam se dogodila situacija da u kući imate samo bajat hleb koji se stvrdnuo. Od njega možete da napravite prženice, poparu ili prezle, ali možete i da ga omekšate uz ovaj trik i jedete kao svež hleb.

Iskusne domaćice koje ne vole da bacaju hranu znaju kako da bajat i tvrd hleb pretvore u svež i mekan. Ovo je jedna od najkorisnijih caka koju svako treba da zna, a sve što vam je potrebno je malo vode, aluminijumska folija i rerna koja radi.

image 5 1

Hleb ili pecivo pokvasite vodom, pa stavite u aluminijumsku foliju i lepo zatvorite. Stavite u rernu i kratko pecite na 180°C. Kada izvadite dobićete pecivo koje je mekano kao da je upravo izašlo iz pekare.

Da, tako je jednostavno, piše luftika.rs.

image 5 2

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Pixabay,
Autor: K. Marković / Luftika.rs