Meksički gulaš u tortilji, prste da poližeš

guacamole gb1124be35 1920

Evo jednog ukusnog obroka sa kojim ćete i bukvalno prste da poližete, a dolazi iz jedne od najpoznatijih svetksih kuhinja – meksičke.

Potrebno je:

  • 1kg svinjetine

Sastojci za marinadu:

  • 1 šolja soka od pomorandže
  • 1/2 šolje jabukovog sirćeta
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice morske soli
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice kima
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • 1 šolja soka od paradajza

Sastojci za prilog:

  • 1 crveni luk
  • 1 ljuta papričica
  • sok od limete
  • Malo sirćeta
  • so i biber

I još:

  • tortilje
  • peršun
GULAS

Priprema:

Svinjetinu isecite na krupnije kocke. Pomešajte sastojke za marinadu te prelijte preko svinjetine i ostavite u frižideru 24 sata. Sutradan u zemljanu posudu stavite papir za pečenje, svinjetinu u marinadi, poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko 4 sata ili dok se meso ne raspada.

Za prilog iseckajte luk i papričicu, začinite sirćetom, sokom od limete, soli i biberom i ostavite dok se meso peče.

Gotovo meso raskomadajte viljuškom stavite u tortilje, sa prilogom I peršunom i poslužite.

Foto: Pixabay/Printscreen youtube,
Autor: A.Dačić/Prakticnazena