Login/Registracija

KLASIKA JE UVEK U MODI: Jednostavan recept za PITU OD JABUKA

Ljubitelji klasičnih slatkiša biće oduševljeni novim receptom Bakine vanglice za pitu od jabuka. Jedan od najtradicionalnijih dezerta koji voli gotovo svaka kuća sprema se veoma brzo i jednostavno, a sve što vam treba već imate u vašoj kuhinji.

Sastojci za testo: 450g brašna, 5 kašika šećera, 1 prašak za pecivo, 1 žumance i 200g margarina.

Sastojci za nadev: 2kg jabuka, 10 kašika šećera, kašičica cimeta, kašičica muskatnog oraščića, 200g mlevenih oraha i 3 kašike griza.

Priprema:

Od navedenih sastojaka umesite glatko testo. Polovinu utisnite u pleh, i stavite u frižider, kao i polovinu koja vam je ostala. Jabuke iseckajte na kockice i kuvajte sa šećerom, cimetom i muskatnim oraščićem dok ne omekšaju. Skinite sa vatre i dodajte orahe i griz. Neka se jabuke malo prohlade, a onda ih sipajte preko kore. Razvucite i drugi deo testa i stavite preko jabuka. Gornju koru premažite belancem i pospite šećerom. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Uživajte u savršenom ukusu, prijatno.

Foto: Pixabay,
Autor: J. Jović