Keksići sa đumbirom – savršeno idu uz šolju čaja i uz novogodišnji sto

Keksići sa đumbirom i ukusom cimeta podsećaju na zimu i savršeno idu uz čaj. Zovu ih još i novogodišnji kolačići koji mogu da stoje i po nekoliko dana, a mogu se čuvati u starim metalnim kutijicama za kolače, koje su naše bake koristile ili u modernijim staklenim teglama koje krase novogodišnji sto.

Bakina vanglica otkriva vam stari recept za savršene keksiće. 

8b0a60161fce08c4751e7ce9c7ae68e930f43a4b

 Sastojci:
  • 125 gr. putera
  • 175 gr. šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 280 gr. brašna
  • kašičica cimeta
  • kašičica đumbira u prahu
  • kašičica muskatnog oraščića
  • 1,5 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 300 gr. bele čokolade
  • so

Detaljan način novogodišnjih keksića sa đumbirom pogledajte u videu Bakine vanglice. 

Foto: D. Milošević,
Autor: I. Ankić