Huanito torta – Uživajte u savršenom ukusu poslastice koja se topi u ustima

cake 1971552 1280

Huanito torta ima tri kremasta fila, a recept za nju je lagan i savršen za rođendane i proslave.

Huanito torta je savršena kremasta poslastica. Fina korica koja se topi u ustima sa tri različita krema i šlagom na kraju, savršeno se uklapaju. 

Veoma je ukusna i jednostavna za pripremu. Ne postoji rođendan na kojem Huanito torta neće biti zvezda, bilo da se radi o deci ili odraslima.

chocolate cake 2872128 1280

Kora:

6 belanaca

prstohvat soli

90 g šećera

150 g mlevenih oraha

1 kašika brašna

1 kašika kakao praha

italian food 2157246 1280

Prvi krem:

1 litar mleka

150 g šećera

4 pudinga od vanile

6 žumanaca

3 kašike brašna

250 g margarina ili putera

100 g čokolade

250 g mlevenih oraha

ingredients 1578688 1280

Drugi krem:

500 ml pavlake za šlag

250 g mlevenog keksa

Poslednji sloj:

300 ml pavlake za šlag

Priprema prvog krema:

U posudu dodajte žumanca i šećer, penasto umutite. Dodajte puding od vanile, brašno i 200 ml mleka, umutite mikserom. Ostatak mleka sipajte u šerpu i stavite da se kuva. Kada mleko provri, sklonite ga sa strane i dodajte pripremljene sastojke. Sve zajedno vratite da se kuva i mešajte.

Gotovu kremu prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Sklonite foliju s krema, pa ga malo izmiksirajte. Zatim dodajte margarin ili puter sobne temperature i opet izmikirajte. Krem podelite na dva jednaka dela. Prvom delu krema dodajte mlevene orahe, sve sjedinite. U drugi deo krema dodajte istopljenu čokoladu, pa sjedinite.

chocolate 1121356 1280

Priprema kore:

U posudu dodajte belanca i prstohvat soli. Mešajte mikserom dok ne zapene. Postepeno dodajte šećer, nastavite da mešate dok ne dobijete čvrsti sneg. Zatim dodajte brašno i kakao prah, kratko sjedinite žicom za mućenje. Potom dodajte mlevene orahe, sve sjedinite žicom. Smesu istresite i rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 21 x 36 cm.

Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru ostavite da se ohladi.

Priprema drugog krema:

U posudu sipajte pavlaku za šlag. Mutite mikserom dok se ne učvrsti. Zatim dodajte mleveni keks, sve zajedno dobro izmiksirajte, prenosi Zadovoljna.rs.

Priprema srednjeg sloja:

Pripremite ga pre samog slaganja.

U posudu sipajte pavlaku za šlag. Mutite mikserom. Istrestite ga na koru i rasporedite krem sa keksom. Onda rasporedite čokoladni krem. Nakon toga rasporedite krem od oraha.

Šlag rasporedite preko krema od oraha. Kolač stavite u frižider da se učvrsti.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Pixabay,
Autor: J. Jović/ Zadovoljna.rs