Hadžijski ćevap – gurmanluk koji muškarci obožavaju

Untitled 1

Hadžijski ćevap je tradicionalno bosansko jelo koje muškarci jednostavno obožavaju jer je čist gurmanluk.

U emisiji „Praktična žena“ Senada iz Malibora otkrila je tajnu pripreme ovog specijaliteta, a u nastavku pogledajte kako se priprema.

Sastojci:

  • 500g teletine bez kosti
  • 2 krompira
  • 2 paprike
  • 1 šargarepa
  • 3 čena belog luka
  • 1 crveni luk
  • 1 kašika peršuna
  • so i biber
  • suvi začin
  • 1 kašika ajvara
  • kašičica mlevene paprike
  • 500ml goveđeg bujona

Priprema:

Teletinu iseckajte na sitnije kockice, kao i povrće.

Na luku prodinstajte teletinu pa nakon 15 minuta uz lagano dolivanje bujona dodajte i seckano povrće, ajvar i začine. Dinstajte dok meso i povrće ne omekšaju.

nakon toga uzmite 4 papira za pečenje i svaki stavite u neku činijicu te sipajte ovaj gulaš. Papir zavežite kanapom da dobijete kao paketiće i isecite od gore višak papira da ne bi izgoreo u rerni. Paketiće stavite u pleh i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta do pola sata.

Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Grand,
Autor: I. A.