
Za sve ljubitelje kikiriki putera poslastica idealna za užinu ili doručak. Klasična štrudla u fensi izdanju. Probajte!
Sastojci:
-500g brašna,
-1 jaje,
-1 žumance (belance za premazivanje),
-1 vanilin šećer,
-30g svežeg kvasca,
-3 kašike šećera,
-250ml toplog mleka i
-60g otopljenog putera.

Nadev:
-Puter od kikirikija,
-Domaći džem od kajsije.
Priprema:
U mleko dodajte mrvljeni kvasac, jašiku šećera i kašiku brašna i ostavite da kvasac proradi. Zatim dodajte ostatak šećera i druge sastojke i umesite glatko testo. Prekrijte providnom folijom i ostavite da testo nadođe oko sat vremena.

Podelite testo u 3 dela, svaku jufkicu razvucite oklagijom i premažite kikiriki puterom, pa džemom, te urolajte. Štrudle premažite belancetom pomešanim sa kašikom šećera i ostavite oko pola sata da naraste te pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta.
Pospite prah šećerom pre sečenja. Prijatno!

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ: