Đuveč, i to sa tri vrste paprike! Preukusan kolorit

djuvec 2

Ovo jelo poznato je vekovima. Đuveč. Zdravo, hranljivo i nadasve ukusno. Šta više pričati o njemu, već prionuti na posao, časkom ga pripremiti i uživati u njegovim ukusu.

Sastojci:

  • pileći bataci po želji
  • 3 veća krompira
  • 2 šoljice pirinča
  • 3 manje glavice crnog luka
  • 1 zelena paprika
  • jedna crvena paprika
  • jedna ljuta paprika
  • 3 paradajza
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 beli koren
  • suvi začin
  • sitno seckani peršun i mirodjija

Priprema:

djuvec 1

U dubljem tiganju izdinstati povrće (luk, šargarepu, paradajz, papriku, beli koren, beli luk – krompir ne).
U šerpi skuvati batake i napraviti domaću supu, a deo ostaviti da bude temeljac za đuveč.
Dinstati na tihoj vatri 10-15min dok povrće ne omekša.
U tepsiju staviti dinstano povrće, kuvano meso, oprani pirinač, iseći krompir i sve zaliti temeljcem – jelo će biti ukusnije.

djuvec 3


Stavite u vruću rernu na 200 C i peći oko 1h dok lepo đuveč ne porumeni i da ispari sva voda.
Gotov đuveč pospite seckanim peršunom.

Foto: Printscreen youtube,
Autor: A.Dačić/Prakticnazena.tv