Da li ste probali šarenu musaku? Vrlo je sočna i zdrava, a gotova za tili čas

Screenshot 2023 09 16 122054

Neki kažu da što je tanjir šareniji, to je obrok zdraviji. Time se vodi i glumica Miljana Gavrilović koja je u emisiji „Praktična žena“ otkrila idealan recept za malo drugačiju i zdraviju musaku od one na koju smo navikli.

U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovo jelo koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Screenshot 2023 09 16 122035

Sastojci:

  • 23 crna luka
  • 2 šargarepe
  • 1 kg mlevenog mesa
  • 67 crvenih krompira
  • 12 tikvice
  • 200g čeri paradajza
  • 1 patlidžan
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 jaja
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • 200g gaude
Screenshot 2023 09 16 121955

Priprema:

Prodinstati luk i šargarepu na ulju, pa dodati mleveno meso i začiniti po ukusu, pa dodati i kuvani paradajz. U vatrostalnu činiju ređati polovnu tikvica i krompira isečenih na kolutove i posoliti, pa dodati polovinu smese mlevenog mesa.

Isecite patlidžan na kolutove i poređati preko. Dodati drugu polovinu smese mlevenog mesa pa poređati čeri paradajz, zatim dodati preostali krompir i tikvicu. Pecite na 200°C sat vremena. Nakon sat vremena pečenja izvucite musaku i prelijte umućenim jajima i pavlakom i rendanom gaudom. Peći još 15-20 minuta.

Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.

Foto: Grand,
Autor: I. Ankić