ČORBA OD VRGANJA je odlična ideja za ukusan i zdrav ručak

Predstavljamo vam jedan lagan i jednostavan recept koji je idalan za svaki ručak.

Ovih dana sve se više pominju vrganji. S jedne strane, ovih pečuraka sada ima više posle kiša, a i vrlo su ukusne, pa ne čudi što se mnogi raspituju za recepte sa njima, piše Nova S.

48073b990ce3f82013dcdc2369029e84508d482d

Sastojci:

– 300 g vrganja

– 1 glavica luka

– 2 kašike ulja

– 2 krompira

– 1 šargarepa

– 1 kašika suvog biljnog začina

– 1 čen belog luka

– so, biber

– 100 ml belog vina

– 700 ml vode

– 100 ml kisele pavlake

– peršun

a621a2aeb07a66ec3a9515fa10b556d501b56e88

Priprema: 

Vrganje očistite, isevite na listiće, kratko blanširajte i ocedite. Na zagrejanom ulju propržen iseckan luk, dodajte šargarepu isečenu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko dinstajte nalivajući vodom. Nakon toga umešajte krompir isečen na kockice, izgnječeni beli luk,suvi biljni začin, so i biber, pa nastavite dinstanje još 10 minuta. Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuvajte, a na kraju umešajte kiselu pavlaku. Pre posluživanja čorbu pospite iseckanim peršunom.

Foto: pixabay,
Autor: A. Milinković