Mafin na američki način: Čoko biskvit kolač koji se topi u ustima (VIDEO)

coko biskvit kolac 3

Ovaj američki čokoladni kolač je simfonija slatkih zadovoljstava. Sa bogatim biskvitom, kremastom teksturom i dekoracijom od karamele i čokolade, ova poslastica će očarati vaša nepca i probuditi sva čula.

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 350 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g brašna
  • 80 g kaka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 200 g putera
  • 1.5 dl kisele pavlake

Sastojci za kremu:

  • 5 dl mlečne slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 2 krem-fixa

Sastojci za prelivanje i dekoraciju čokoladnog kolalača:

  • 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 100g karamel bonbona
  • 1/2 dl mleka
  • glazirane karamel čokoladice
Coko biskvit kolac

Priprema:

Rastopite puter i prohladite malo, te ga pomešajte sa kiselom pavlakom. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa mešavinu brašna i kakaa dodajte naizmenično sa rastopljenim puterom i pavlakom muteći neprestano. Pripremljenu smesu sipajte u papirom za pečenje obloženu pravougaonu tepsiju (25 x 35cm), a zatim pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko pola sata. Pečen biskvit izbockajte štapićem za ražnjiće, te prelijte zaslađenim kondenzovanim mlekom. Ostavite da se ohladi. Zatim pravite kremu. Umutite slatku pavlaku uz dodatak krem fix-a. Posle par minuta dodajte šećer u prahu i lagano preklapajte šlag špatulom. Zagrejte mleko sa karamelama, mešajte dok se masa ne homogenizuje, a potom sklonite sud sa vatre i ostavite da se ohladi. Ohlađen biskvit premažite umućenim šlagom, prelijte ga karamelom i pospite seckanim čokoladicama ili ukrasite po svojoj želji.

coko biskvit kolac 4

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuku je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

Ceo postupak pripreme pogledajte u videu koji sledi:

PROČITAJTE I:

Foto: printscreen,
Autor: prakticnazena.tv