Ovaj američki čokoladni kolač je simfonija slatkih zadovoljstava. Sa bogatim biskvitom, kremastom teksturom i dekoracijom od karamele i čokolade, ova poslastica će očarati vaša nepca i probuditi sva čula.
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 350 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g brašna
- 80 g kaka
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 200 g putera
- 1.5 dl kisele pavlake
Sastojci za kremu:
- 5 dl mlečne slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 2 krem-fixa
Sastojci za prelivanje i dekoraciju čokoladnog kolalača:
- 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
- 100g karamel bonbona
- 1/2 dl mleka
- glazirane karamel čokoladice
Priprema:
Rastopite puter i prohladite malo, te ga pomešajte sa kiselom pavlakom. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa mešavinu brašna i kakaa dodajte naizmenično sa rastopljenim puterom i pavlakom muteći neprestano. Pripremljenu smesu sipajte u papirom za pečenje obloženu pravougaonu tepsiju (25 x 35cm), a zatim pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko pola sata. Pečen biskvit izbockajte štapićem za ražnjiće, te prelijte zaslađenim kondenzovanim mlekom. Ostavite da se ohladi. Zatim pravite kremu. Umutite slatku pavlaku uz dodatak krem fix-a. Posle par minuta dodajte šećer u prahu i lagano preklapajte šlag špatulom. Zagrejte mleko sa karamelama, mešajte dok se masa ne homogenizuje, a potom sklonite sud sa vatre i ostavite da se ohladi. Ohlađen biskvit premažite umućenim šlagom, prelijte ga karamelom i pospite seckanim čokoladicama ili ukrasite po svojoj želji.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuku je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu koji sledi:
PROČITAJTE I: